Sakaryalı öğrenciler Almanya'dan döndü

Adapazarı Lokantacılar ve Kebapçılar Odası AB Leonardo Da Vinci Hareketlilik Programı çerçevesinde Adapazarı Kız Teknik ve Meslek Lisesi ortaklığı ile görevli Kız Meslek Lisesi öğretmenleri Sevda Aslan, Birol Şen ve Gökhan Özmen 20 öğrenci ile Almanya’dan döndüler.

Yiyecek içecek sektöründe eğitim alan öğrencilerin “Avrupa’daki Staj Eğitimi Sürecinde üretimden tüketime beslenme uygulamalarının araştırılması” adlı Projede gönderen ortak olan Adapazarı Kız Teknik ve Kız Meslek Lisesi Yiyecek İçecek Hizmetleri Alanında Eğitim alan 11 ve 12’inci Sınıf seviyesindeki 20 öğrenci 3 şubat -2 mart tarihleri arasında Almanya’nın Herne şehrinde konaklayarak 1 ay süre ile Reclinghausen şehrinde yer alan Mr. Topkapı Restoran, Özboğaziçi Restoran, Öz Boğaziçi Unlu Mamulleri ve 4 Mevsim Restoran ile Gelsenkirchen şehrindeki Konak Restoranlarında staj uygulamalarını başarıyla tamamladılar. Müşteri ve üreticilere yönelik hazırlanan anket formlarını öğrenciler staj sürecinde uygulayarak beslenme alışkanlıkları ve yiyecek üretimi uygulamalarının değerlendirilmesine yönelik araştırma çalışmasını da yürüttüler. Başarılı bir staj dönemi geçiren grup staj yaptıkları firmalardan staj başarı belgesi yanında ayrıca alıcı ortak olan 3-A educaiton&service firmasından da katılım belgesi aldılar.
Öğrenciler Staj çalışmalarını 08.00-14.00 ve 14.00- 19.00 saatleri arasında iki vardiya olarak hafta içi firmaların üretim, servis, satın alma ve yönetim alanlarının tümünde dönüşümlü departmanlarda staj çalışmalarını gerçekleştiren öğrenciler her hafta başı vardiya sistemini değiştirerek bir ay boyunca 2 hafta sabah 2 hafta öğle olmak üzere gerçekleştirdiler.

Sabah grubu staj çalışmasında iken öğle gurubu anket çalışmalarını değerlendirerek hareketlilik süreci boyunca verimli bir çalışma yapılmış oldu.

Stajdan arta kalan zamanlarda şehir gezileri gerçekleştiren öğrenciler 3-A Eğitim ve servis Hizmeti yetkilileri İlhan-Dürdane Belek rehberliğinde Alman kültürünü gözlemleme fırsatı buldular. Öğrenciler AB ülkelerinin gelişmişliğini gözlemleyebilme ve kültürlenme amaçlı hafta sonları Paris, Brüksel ve Amsterdam şehirlerini de gerçekleştirdi.
Proje ortağı 3-a education&service firma yetkilileri İlhan Belek ve Dürdane Belek, staj çalışmalarını gerçekleştirdikleri firma yetkilileri ve çalışanlarına alanları ile ilgili başarılı bir deneyim kazanmalarındaki katkılarından dolayı teşekkür ettiler.

Öğrenciler staj firmalarından staj başarı sertifikası ile aracı kurum 3-a education&service firma yetkilileri tarafından hazırlanan sertifika ve teşekkür belgelerini aldılar.

Adapazarı Lokantacılar ve Kebapçılar Odası ve Adapazarı Kız Teknik ve Meslek Lisesi yönetimi adına 3-a firmasına plaket ve teşekkür belgelerini sunan Sevda Aslan; “Projeye refakat eden Konaklama ve Ulaşım ihtiyaçlarımızı sorunsuz sağlayan, İşletmeler ile kolay diyaloglar kurmamızda yardımcı olan İlhan Bey ve Eşi aynı zamanda iş ortağı olan Dürdane Belek’ten olan memnuniyetimiz ortağımızın tescillenmiş başarısının bir defa daha kanıtıdır. İhan ve Dürdane Belek’e gönül elçisi olarak yaptıkları işte üstün başarılar diliyoruz” şeklinde konuştu.
11 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]