Sakaryalı öğrenci Türkiye 3.'sü oldu

Konya Selçuklu’da düzenlenen ve 80 ilden yaklaşık 3 bin öğrencinin katıldığı, “4. Uluslararası Arapça Yarışmaları”nın şiir okuma dalında Adapazarı Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencisi Tuğçe Kaya, bir ilki gerçekleştirerek Türkiye üçüncüsü oldu ve Adapazarı İHL tarihine geçti.

Milli Eğitim Bakanlığı Din Eğitimi Genel Müdürlüğü koordinesinde düzenlenen 4. Uluslararası Arapça Yarışmaları Türkiye finali elemeleri Konya Selçuklu Belediyesi Spor Salonu\'nda yapıldı. Türkiye genelinden 568 İmam Hatip Lisesi’nin katıldığı finallerde Arapça Şiir Okuma dalında Adapazarı Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencisi Tuğçe Kaya Türkiye Üçüncüsü olarak büyük bir başarıya imza attı.

Akademi Lisan ve İlmi Araştırmalar Derneği’nin MEB Din Eğitimi Genel Müdürlüğü ile işbirliği yaparak önce iller, daha sonra da bölge bazında gerçekleştirdiği Arapça etkinlik (şiir, hitabet, musiki) ve bilgi yarışmalarında dereceye girenler hünerlerini son kez Konya Selçuklu Spor Salonu\'nda gösterdiler. Sakarya ilini ve Adapazarı Anadolu İmam Hatip Lisesi’ni önce ilde, sonra da bölgede birinci gelerek temsil eden Tuğçe Kaya, Türkiye finalinde, çekilen kura sonucu sahneye birinci sırada çıkarak muhteşem bir performans sergiledi ve salondaki seyircilerin büyük beğenisini kazandı.

Adapazarı Anadolu İmam Hatip Lisesi Müdürü Kadir Gezer, elde ettiği derece ile Sakarya’nın haklı gururu olan Tuğçe Kaya’yı tebrik ederek başarılarının devamını diledi. Okul Müdürü Gezer, uluslararası bir yarışmada Türkiye 3’üncüsü olan Tuğçe Kaya’nın bu başarısıyla Adapazarı Anadolu İmam Hatip Lisesi’nin tarihine altın harflerle adını yazdırdığını belirtti.
10 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]