Sakaryalı Nida Nur, kitap okumada Türkiye birincisi oldu

Milli Eğitim Bakanlığı Yenilik ve Teknolojiler Genel Müdürlüğü tarafından Bozüyük İMKB Anadolu Lisesinde, Türkiye Geneli Liseler Arası Kitap Okuma Yarışması düzenledi.

Yapılan sınava 150 okuldan 454 öğrenci katıldı. Ali Dilmen Anadolu Lisesi 11-A sınıfı öğrencisi Nida Nur Tek, yarışmada Türkiye birincisi olarak Sakarya’nın gururu oldu. Aynı yarışmada Ali Dilmen Anadolu Lisesi 10-D sınıfı öğrencisi Kübra Yenice de Türkiye onuncusu olarak başarılı bir performans gösterdi.

Yarışmada birkaç ay önce belirlenen 7 kitaptan 70 soru soruldu. Türkiye birinciliği elde eden Nida Nur Tek 56,5 net ile rakiplerine fark atarak birinciliği kazandı. Seçilen kitapların ilk etapta kendilerini zorladığını söyleyen öğrenciler öğretmenlerinin desteğinin bir an olsun eksilmediğini ifade ettiler.

Başarıyı değerlendiren Okul Müdürü M. Hayri Çetinkaya, bu başarının bir tesadüf olmadığını, Ali Dilmen Anadolu Lisesinin daha önceki yıllarda “Marmara Okuyor” projesinde bölge ikinciliği elde ettiğini vurguladı. Her sene kitap okumaya dair program dâhilinde faaliyetler yürüttüklerini belirten Çetinkaya, bu sene de 9-10-11. Sınıflar için edebiyat öğretmenlerince belirlenen 10’ar kitabın okutulduğunu ve bu okuma etkinliğinin öğretmenler tarafından kontrollü bir şekilde yürütüldüğünü ifade etti. Kitap okumanın, akademik başarı elde etme yolundaki desteğinin ve katkısının bilincinde oldukları için bu alışkanlığı öğrencilerine yerleştirmek adına kararlı adımlar attıklarını belirten Çetinkaya, bu etkinliklerin edebiyat öğretmenlerinin özverili çalışmaları ve okul idaresinin yön verici, sahiplenici tavırlarının ortak ürünü olduğunu sözlerine ekledi. “Çocuklarımız okumak yolundaki ışığını kitaplardan alsın, kendilerine yeni ufuklar çizsinler amacındayız!” diyen Çetinkaya, beklentilerini boşa çıkarmayan öğrencilerine, bu gururu yaşattıkları için teşekkür etti.
9 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]