Sakaryalı işadamları Kazakistan'a gitti

Sakarya Valisi Mustafa Büyük başkanlığında, SATSO Yönetim Kurulu ve iş dünyasından oluşan heyet, bugün Kazakistan’a gidiyor. 

Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası (SATSO) Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Kösemusul’u geçtiğimiz aylarda ziyaret eden Kazakistan Ankara Büyükelçisi Zhanseit Tuımebayev, Kazakistan’ın büyük bir pazara sahip olduğunu belirterek, Sakaryalı işadamlarını Kazakistan’a yatırım yapmaya çağırmış ve SATSO Yönetim Kurulu Başkanı Kösemusul ve iş adamlarını Kazakistan’a davet etmişti.

Bu davet üzerine Vali Mustafa Büyük başkanlığında, SATSO Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Kösemusul ve yönetim kurulu üyeleri, SATSO Meclis Başkanı Adnan Borazancıoğlu, Sakarya Girişimci İşadamları Derneği (SAGİAD) Yönetim Kurulu Başkanı Vecdi Çelebi, Sakarya Makine İmalatçıları Birliği (SAMİB) Başkanı Metin Kar ve işadamlarından oluşan 40 kişilik heyet, bu akşam Kazakistan’a hareket edecek.

SATSO Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Kösemusul, Kazakistan ile aynı şemsiye altında kardeş ülke olduklarını belirterek,"Kazakistan’a Sakarya’dan ihracat yapan 6 firma var. Biz aynı tarihten, aynı kültürden gelmiş, aynı dili konuşan ülkelerin insanlarıyız. Valimiz ve işadamlarımız ile bir heyet oluşturduk.Kazakistan son yıllardı dünya pazarında adından söz ettiren dev bir pazara sahip. Bu dev pazarın içinde bizde yer almak istiyoruz" şeklinde konuştu.
11 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]