Sakaryalı iş kadınını dolandırdılar

Sakarya\'da telefonla ulaştıkları iş kadınını kendilerini polis gibi tanıtarak 100 bin lira dolandırdığı ileri sürülen iki şüpheli Adana\'da yakalandı, şüphelilerden biri kendisinin de dolandırıldığını iddia etti.

Alınan bilgiye göre, Sakarya\'da yaşayan iş kadını Güner B\'ye telefonla ulaşan şüpheli, kendisini başkomiser olarak tanıtıp, banka hesabının terör örgütünün eline geçtiğini söyledi.

Şüpheli, "Paranızı kurtarabilmemiz için hesabınızdaki paraları çekip bizim vereceğimiz devlet güvencesindeki başka hesaba yatırmanız gerekiyor" diyerek, Güner B\'yi ikna etti. Bankadan çektiği parayı belirtilen hesaba yatırdıktan sonra kendisini arayan şüpheliye telefonla ulaşamayan Güner B. dolandırıldığını anlayınca polise başvurdu.

Şikayet üzerine inceleme başlatan Sakarya Emniyet Müdürlüğü ekipleri, Güner B\'nin para yatırdığı hesabın Adana\'da yaşayan Serdar G\'ye ait olduğunu belirledi.

Bunun üzerine irtibata geçilen Adana Emniyet Müdürlüğü Yankesicilik ve Dolandırıcılık Büro Amirliği ekipleri, hesabın bulunduğu banka şubesine giderek şüphelileri bekledi. Bankaya gelerek hesabındaki parayı çekmek isteyen Serdar G, yanındaki Cebrail S. ile yakalandı.

Emniyetteki işlemlerinin ardından sağlık kontrolü için adli tıp birimine getirilen şüphelilerden Serdar G, gazetecilerin sorusu üzerine, Cebrail S\'yi tanımadığını iddia ederek,  "O bana, bir arkadaşının hesabına 100 bin lira yatırılacağını ancak üzerinde haciz olduğu için bankanın paraya el koyabileceğini söyledi. \'Parayı senin hesabına yatırabilirler mi?\' diye sordu, ben de kabul ettim. Allah rızası için yardım etmek istedim, ben de dolandırıldım” diye konuştu.

Daha sonra adliyeye sevk edilen şüpheliler, denetimli serbestlik uygulaması kapsamında serbest bırakıldı.

9 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]