Sakaryalı iki öğrenciden bir başarı daha

Ada Doruk Etüt Merkezi'nde TEOG birinci dönem sınavlarında Türkiye birinciliğine ortak olan 2 öğrenci, ikinci dönem TEOG sınavlarında da aynı başarıyı gösterdi.

TEOG ikinci dönem sınavları, 27-28 Nisan 2016 tarihleri arasında gerçekleştirildi. Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş sistemi kapsamında 27-28 Nisan 2016 tarihlerinde yapılan merkezi ortak sınavları, herhangi bir sorun yaşanmadan tamamlandı. Sınavlar iki oturum halinde yurt içinde 970, yurt dışında ise 15 sınav merkezinde gerçekleştirildi. Sınavın birinci gününde, Türkçe, matematik, din kültürü ve ahlâk bilgisi; ikinci gününde ise fen ve teknoloji, T.C. inkılâp tarihi ve Atatürkçülük ile yabancı dil dersi sınavları uygulandı. Gerçekleşen sınavda 1 milyon 174 bin 427 aday ter döktü.

"Matematik sınavı belirleyici oldu"

TEOG sınavıyla ilgili SakaryaRehberim.com'a açıklamalarda bulunan Sakarya Ada Doruk Etüt Merkezi Kurucu Müdürü Mustafa Yıldırım, Kasım ayında yapılan TEOG sınavında Türkçe ve fen bilgisi dersleri sıralamayı belirleyici olmuştu. Bu sınavda beklediğimiz gibi matematik dersinin belirleyici olduğunu gördük. Öğretmenlerimizle yaptığımız değerlendirmede 10 matematik sorusunun tüm öğrencilerin yapabileceği düzeyde, 6 tanesinin daha güzelce çalışan öğrencini yapacağı düzeyde,  4 sorunun ise ciddi belirleyici hem güzelce çalışan hem yorum yapabilen öğrencilerin yapacağı düzeyde olduğunu gördük. Fen bilgisi soruları ise TEOG sınavlarının en kolay fen bilgisi sorularıydı. Türkçe dersinde ise soruların zorluk derecesi çok yüksek değildi" şeklinde konuştu.

Yine aynı başarı

TEOG birinci sınavında olduğu gibi ikinci dönem sınavında da 120 sorunun tamamını yaparak Türkiye ve Sakarya birinciliğine ortak olan Betül Dilara Yaraşır ve Didem Memiş'in başarıları hakkında düşüncelerini dile getiren Yıldırım, "Bu iki öğrencimiz Betül Dilara Yaraşır ve Didem Memiş adlı öğrencilerimiz çalışmalarını yine düzenli şekilde sürdürdüler. Bu sınavda da 120 sorunun 120'sine doğru cevap vererek Türkiye birinciliğini paylaştılar. Kendilerini, kurum öğretmenlerini, okul öğretmenlerini ve ailelerini tebrik ediyoruz" dedi.

Ada Doruk Etüt Merkezi'nden büyük başarı
7 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]