Sakaryalı güvenlikçiler Ankara'da bir araya geldi

Güvenlik-İş Sendikası Genel Başkanı Bolat Ankaralı, Sakarya’da görev yapan güvenlikçilerle bir araya gelerek, örgütlenme konusunda istişare toplantısı düzenledi.

Demir-Yol İş Sendikası toplantı salonunda gerçekleştirilen toplantı öncesi basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Güvenlik- İş Sendikası Genel Başkanı Bolat Ankaralı, sendikalarının 81 ilde örgütlenmek için çalışmalara başladığını söyledi. Ankaralı, “Güvenlik-İş Sendikası olarak Türkiye’nin 81 ilinde örgütlenme çalışması yapıyoruz. İl temsilcileri ile şubeleri oluşturmaya başladık. Sakarya bizim çok önem verdiğimiz bir şehir. Özellikle Adapazarı ve civarında birçok iş yerinde örgütlenme çalışmalarımız devam ediyor. Örgütlendiğimiz yerlerde arkadaşlarımızın sorunlarını değerlendirmek, çalışmalarımız hakkında bilgi vermek için bir toplantı organize ettik. Türkiye’nin neresinde güvenlikçi varsa onlara ulaşmaya çalışıyoruz. Nerede güvenlik görevlisi varsa onların sorunlarını gidermeye çalışıyoruz. Temel hedefimiz, kimsenin arka bahçesi olmadan, tamamen etik kurallar içerisinde hareket ederek, güvenlik görevlilerinin sorunlarını çözebilmek. Güvenlik-İş Sendikası, 28 Ocak’ta açıklanan istatistiklere göre, güvenlik sektöründe en büyük üyeye sahip sendika oldu. Biz bu noktada hem yetki aldık, hem toplu sözleşme konularına başladık. Yapılamaz denilenleri yapmaya başladık. Türkiye’de inşallah ilk toplu sözleşmeyi de güvenlikçiler adına imzalayıp, noktayı koyacağımıza inanıyorum” dedi.

Sakarya’daki örgütlenme hakkında da kısaca bilgi veren Güvenlik- İş Sendikası Genel Başkanı Bolat Ankaralı, “Sakarya bizim için önemli bir şehir. Buradaki örgütlenmemiz üniversite, TÜVASAŞ, Kredi ve Yurtlar Kurumu, DSİ, TEİAŞ ve hastanelerde oldu. Sakarya’da en güçlü sendikayız. Bizim duruşumuz belli. Kimseden icazet almayız” diye konuştu.

Ankaralı, açıklamalarının ardından, sendikalarına üye güvenlik görevlileri ile toplantı gerçekleştirdi.
9 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]