Sakaryalı gençler "Nefrete Hayır" dedi

Sakarya Kültürlerarası Diyalog ve Genç Girişimciler Derneği-KADİGEN(S)-"Nefrete Hayır" (No Hate Speech) kampanyasının ikinci ayağını gerçekleştirdi.

Avrupa Konseyi tarafından organize edilen kampanyada Makedonya SPPMD ve Sırbistan CYE 018\'in etkinlik partneri olan ve geçtiğimiz ay kampanyanın birinci etkinliğini yaparak şehirde çeşitli noktalarda, yerel derneklerde etkinlik yapan KADİGEN(S), Akran Eğitimi (Peer Education) yöntemiyle Nefret diliyle mücadele etmenin yollarını anlattı. Etkinlik kapsamında Sakarya Gençlik Merkezi ve Bilgi Yolu Eğitim Merkezi\'nde ‘No Hate’ atölye çalışmaları ve sunumlar gerçekleştirildi.

Dernek yetkilileri ise şu ifadelere yer verdi:

“Bir uluslararası organizasyonun daha yerel ayağını gerçekleştirdik. Bir bilinç ve farkındalık oluşturma adına küçük, ama dalga dalga gelecek nesillere aktarılacağını umut ettiğimiz adımları kentimizde atmış olduk. Atölyelerde güzel ürünler ortaya çıktı ve kampanya kapsamında kullanılır hale getirildi. Akran eğitimi temelli etkinliklerde ise gençlerin birbirleriyle tartışarak Nefret diliyle nasıl mücadele edileceğinin temel prensiplerini aktarmaya çalıştık. Gençlerde farkındalık uyandırmanın ötesine geçerek, aynı farkındalığı yakın çevrelerine aktarmalarını amaçlayan çalışmalar gerçekleştirdik.”

Dernek Başkanı Serhat Kılıç ise, “Bizzat destek verip etkinlikleri sahiplenen Gençlik Merkezi ve Müdürü Sayın Ali İhsan Cokan ile çalışanlarına teşekkürü bir borç biliriz” dedi.
10 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]