Sakaryalı gazetecilerin duygu dolu gezisi

Sakarya Gelişim ve Demokrasi Platformu, Sakaryalı bir grup gazeteciye iki gün boyunca Mardin ve Diyarbakır’ı gezdirdi. Mardin’de hem meslektaşları hem de vatandaşların gösterdiği samimi ilgi karşısında duygulu anlar yaşayan Sakaryalı gazeteciler unutulmaz anılarla döndü. Gazeteciler, “Güneydoğu insanının bu kadar samimi ve içten olduğunu açıkçası bilmiyorduk. Bölge, haberlerde gösterildiği gibi değil. Gerçekten kardeş olduğumuzu bir kez daha anladık.” diyerek geziden duydukları memnuniyeti dile getirdi.

Geziye, Sakarya Gelişim ve Demokrasi Platformu Başkanı Remzi Çinemre, basın sorumlusu Kadir Taş, Basın İlan Kurumu Sakarya Şube Müdürü Ömer Faruk Çakır, Sakarya Gazeteciler Cemiyeti 2. Başkanı Duran Savaş, Yerel Yenigün Gazetesi Haber Müdürü Ekrem Ürdünç, Yenihaber Gazetesi Sorumlu Yazıişleri Müdürü Uğur Kaya, Yenisakarya Gazetesi Haber Müdürü Mustafa Kaya, TRT Sakarya Haber Sorumlusu İlhan Çakır, Zaman Gazetesi Sakarya Temsilcisi Fikret Altıalay, İhlas Haber Ajansı (İHA) Bölge Müdürü İbrahim Çorbacı Sakarya Radyo Televizyon İnternet Yayıncıları Derneği Başkanı Yahya Bakır katıldı.

Gazeteciler, önce Mardin’de tarihi taş evleri gezdi. Daha sonra muhteşem güzelliğiyle cezbeden Kasimiye Medresesi, Mardin Ulu Camii ve 5. yüzyılda inşa edilen ve Süryani Kilisesi’nin önemli merkezlerinden biri olan Deyrul Zafaran Manastırı’nı ziyaret eden gazeteciler, daha sonra Mardin’de yöresel lezzetleri tattı. Ayrıca Mardin’deki meslektaşlarıyla da bir araya gelen gazeteciler, barış sürecini değerlendirdi. Hem Sakaryalı hem de Mardinli gazeteciler, Türk ile Kürt halkının kardeş olduğunu belirterek, barış sürecinin olumlu sonuçlanması dileğinde bulundular. İki halkın da barış isteğini belirten gazeteciler, barışa her zamankinden yakın olunduğunu vurguladı.

Mardin’de bir köy evinde kahvaltı sofrasında ağırlanan Sakaryalı gazeteciler, gösterilen samimiyet ve misafirperverlik karşısında duygulandı. Daha sonra Diyarbakır’a geçen gazeteciler birçok sahabe mezarının bulunduğu Süleymanpaşa Camii\'ni ziyaret etti. Gazeteciler, Güneydoğu halkının ve orada görev yapan gazetecilerin gösterdikleri misafirperverliğe teşekkür ederek, “Unutulmaz anılarla döndük. Bölgeyi terör bölgesi olarak biliyorduk. Ancak hiç de öyle değil. Bölge insanı çok sıcak, samimi, içten ve çok misafirperver. Bir kez daha gerçekten kardeş olduğumuzu anladık. Gösterilen misafirperverlik ve sevgiden mahcup olduk. Biz de onları Sakarya’ya davet ettik. Çok güzel anılar ve dostluklarla Sakarya’ya döndük." diye konuştu.

Sakarya Gelişim ve Demokrasi Platformu Başkanı Remzi Çinemre, geziyi yoğun stres altında çalışan ve çok önemli görevler ifa eden gazetecilerle bir araya gelmek, birlikte zaman geçirmek ve farklı yerler görmek için düzenlediklerini söyledi. Çinemre, geziye katılan gazetecilere ilgilerinden dolayı teşekkür ederek, Doğu-Batı kardeşliğinin görülmesi için bu tür gezilerin sürmesi gerektiğini belirtti.
11 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]