Sakaryalı gazeteciler Diyarbakır ve Mardin'i gezdi

Sakarya Gelişim ve Demokrasi Platformu, Sakaryalı bir grup gazeteciye Diyarbakır ve Mardin’i gezdirdi.

Hem meslektaşları hem de vatandaşların gösterdiği samimi ilgi karşısında duygulu anlar yaşayan gazeteciler unutulmaz anılarla döndü.

Geziye Sakarya Gelişim ve Demokrasi Platformu Başkanı Remzi Çinemre, Sakarya Gazeteciler Cemiyeti Başkan Vekili Murat Uygun ve bir grup gazeteci katıldı. Gazeteciler Diyarbakır’da Ulu Camii’ni ziyaret etti. Ardından dershanelerle birlikte kapatılması istenen bir okuma salonu ziyaret eden gazeteciler duygulu anlar yaşadı. Okuma salonunda bulunan öğrenciler ve velileri ile sohbet eden gazeteciler daha sonra Mardin’e geçti.

İki şehrin dostluk köprüsü

Mardin’de muhteşem güzelliğiyle cezbeden Kasimiye Medresesi, Mardin Ulu Camii ve 5. yüzyılda inşa edilen ve Süryani Kilisesi’nin önemli merkezlerinden biri olan Deyrul Zafaran Manastırı ve Dara’da bulunan yeraltı şehrini ziyaret eden gazeteciler, daha sonra şehrin yöresel lezzetlerini tattı. Ayrıca Mardin’deki meslektaşlarıyla da bir araya gelen gazeteciler, fikir alışverişinde bulundu ve barış sürecinin devam etmesini istedi. Kimse Yok Mu Derneği Mardin Şubesi’ni de ziyaret eden gazetecileri Mardin Valisi Ahmet Cengiz yemekte ağırladı. Cengiz, gezinin çok önemli olduğunu belirterek iki şehrin insanını birbirine yaklaştıracağını söyledi. Mardinli gazetecilere de Sakarya’yı ziyaret etmesini öneren Cengiz, iki şehrin dostluk köprüsünün daha da gelişeceğini kaydetti.

10 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]