Sakaryalı firmaya, yılın inovatif KOBİ'si ödülü

KOBİ ve Girişimcilik Ödül Töreni\'nde 9 kategoride dağıtılan ödüller sahiplerini buldu.

Bu yıl ikincisi düzenlenen ödül törenine Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, KOSGEB Başkanı Mustafa Kaplan, TÜBİTAK Başkanı Yücel Altunbaşak ve çok sayıda iş adamı katıldı. Törenin açılış konuşmaları sırasında, işlerinin yoğunluğu için programa katılamayan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan\'ın mesajı da okundu.

KOSGEB Başkanı Mustafa Kaplan, KOSGEB\'in 36 ülke muadil kuruluşuyla protokol yaparak birçok Avrupa ve gelişmekte olan ülkeye örnek olduğunu söyledi. Kaplan, şöyle konuştu: "Geçen yıla oranla yarışmaya katılım arttı ve 3 bin 58 kişi başvurdu. Komisyonlarca başvurular değerlendirildi ve her kategori için 5 finalist belirlendi. Bursa\'dan 11, İstanbul\'dan 5, Kocaeli\'nden 5, Adana\'dan 3, Ankara\'dan 3, Balıkesir\'den 3, İzmir\'den 2, Antalya, Düzce, Eskişehir, Kayseri, Sakarya, Samsun, Sivas ve Manisa illerinden 1\'er olmak üzere toplam 40 işletme finale kaldı. Kategori birincileri üniversite, iş dünyası, kamu kurumu, sivil toplum kuruluşları ve medya yöneticilerinden oluşan jüri tarafından belirlendi."

KOSGEB yılın inovatif KOBİ ödülü

Sakarya’dan  “Kromel Makina San. Tic. A.Ş.”  Yılın Başarılı KOBİ Ödülü kategorisi; Yılın İnovatif KOBİ Ödülü dalında 5 finalist içerisinden ödüle layık görüldü. Kromel, 1980 yılında, bir aile şirketi olarak, süt işleme tesislerine ve gıda endüstrisine hizmet vermek amacıyla üretim hayatına başlamış bir firmadır. Bugün, Türkiye’de tüm süt ve gıda sanayi sektöründeki firmaların makine ve ekipman ihtiyaçlarına cevap verecek şekilde lider bir kurum haline gelen
Kromel, 1980’den günümüze Ar-Ge, tasarım ve ürün geliştirme çabalarına paralel olarak gelişme göstermiş olup, Türkiye’de Gıda sanayinin önderi olarak yurtiçi ve yurtdışında ilerlemektedir. 2007 yılında Otomatik Bayaz Peynir Üretim hatları konusunda Hollanda ortaklığı ile yeni vizyon açmaktadır.

Kromel, TSE, TSEK, TUV-EN 287-1 ve EN 1418, ISO 9001 (2008) Kalite Sistem Sertifikalarına göre ürettiği ürünleri ile şimdiden Türk ve Dünya Makine Endüstrisinde gelecekte önemli merkez nokta olmaya aday firmadır.
Kromel vizyonu, sektöründe üretim ve servis hizmetleri ile bir dünya markası olmayı amaçlamaktadır. Kromel, ürün geliştirme çabaları, kaliteli ürün ve zamanında teslim vizyonu ile kalite hedeflerini ve müşteri tatmin seviyesini her geçen gün arttırmaktadır.

10 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]