Sakaryalı esnaftan 23 yıllık gelenek

Sakaryalı esnafın 23 senedir sürdürdüğü aşure geleneği bu yıl da büyük ilgi gördü. 11 kazanda 5 bin kişilik hazırlanan aşure yarım saatte tükendi.

Adapazarı Çark Caddesi’nde bulunan Sevgili İskender’in sahibi Cevat Sevgili tarafından geleneksel hale getirilen aşure dağıtımı bu yıl 23’üncü kez gerçekleştirildi.

Aşure dağıtım günü için 11 kazanda 5 bin kişilik aşure hazırlandı. Aşure Dağıtım Günü’nde konuşan Cevat Sevgili, “Allah’ın verdiği nimetleri insanlarla paylaşıyoruz. Çok güzel ve farklı bir duygu. Olanı kardeşlerimle paylaşıyorum. Herkesin yapmasını isterim. Ben ölene kadar ve gücüm yettiği kadar yapmaya devam edeceğim. Bu hazırladığımız aşure için 180 kilo şeker, 80 kilo buğday, 30 kilo kayısı, 30 kilo incir, 30 kilo nar kullandım. Toplam maliyeti 4 bin TL’nin üzerinde” diye konuştu.

Aşure dağıtım gününe katılan Adapazarı Lokantacılar Odası Başkanı Serdar Gök ise, aşure dağıtım gününü şu sözleriyle değerlendirdi: “Herkes imkanları ölçüsünde bir şeyler yapma gayreti gösteriyor. Bundan dolayı da Cevat Sevgili’yi tebrik ediyoruz. Her zaman da aynı geleneğin devam etmesini diliyoruz.”
Yapılan aşure duasının ardından Sakarya’nın en işlek caddesi olan Çark Caddesi’nde dağıtımı yapılan 5 bin kişilik aşure yarım saat gibi kısa bir sürede tükendi.
10 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]