Sakaryalı esnaf, Avrupa'ya açılacak

Sakarya Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (SESOB), kalifiye iş gücünün arttırılması ve mesleki eğitim problemlerine çözüm getirmek amacıyla WIFI Avusturya yetkilileriyle işbirliği yapacak.

SESOB\'tan yapılan yazılı açıklamada, Avusturya Federal Ticaret Odası tarafından kurulan WIFI Avusturya’dan uzmanların birliği ziyaret ettiği ve bu kapsamda ortak projelerin yapılacağı bildirildi. Açıklamada görüşlerine yer verilen SESOB Başkanı Hasan Alişan, WIFI\'nin Avrupa\'da 10\'dan fazla ülkede geçerliliğinin bulunduğunu aktardı.

Alişan, şu ifadeleri kullandı:

"180 milyonu aşkın kişiyi içine alan, bir ekonomik alanı kapsayan WIFI Avusturya ile esnaf ve sanatkarın son zamanlarda yaşadığı büyük sıkıntılardan biri olan kalifiye eleman sıkıntısına çözüm getirmek istemekteyiz. Bu alanda oluşan mesleki eğitim problemlerine çözümler geliştiren WIFI ile esnaf ve sanatkarımızın en büyük sorununu ortadan kaldırmayı hedeflemekteyiz. Gerçekleştirdiğimiz ve halen üzerine çalışmakta olduğumuz eğitim projelerimizden kendilerine bahsettik ve bu konuda hayli olumlu görüşlerini aldık. Kendileriyle ileriki zamanlarda ilimizde hayat boyu mesleki eğitim ve öğretime katkıda bulunmak adına ortak projeler gerçekleştireceğiz.”
10 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]