Sakaryalı #DirenBurak kanseri yendi

İstanbul\'da yaşayan Sakaryalı Burak Uğurlu 21 yaşında...2013\'te Yalova Üniversitesi Deniz Ulaştırma ve İşletme Bölümü\'nde okurken boynunda aniden ortaya çıkan şişliği fark etti. İlk başlarda şişliği önemsemeyen Burak, ailesinin ısrarı ile doktora gitmeyi kabul etti.

Yapılan kontroller ve tetkikler sonrasında ise genç adama lenfoma teşhisi konulunca hayatı bir anda alt üst oldu. Okulunu bırakıp kemoterapi seanslarına başlayan Burak\'ın tam 8 ayı hastanede geçti. Bu zorlu süreç sonrasında lenfomayı yenebilmek için Medical Park Göztepe Hastane Kompleksi Hematoloji Uzmanı Doç. Dr. Cafer Adıgüzel ve ekibi tarafından kendisine kemik iliği nakli yapıldı.

EN GÜÇLÜ SİLAHIM DOSTLARIM

Nakil sonrası sağlığına kavuşan Burak\'ın bu zorlu süreçte iki büyük destekçisi vardı: Arkadaşları ve hastane ekibi... Arkadaşları ona moral için sosyal medya üzerinden "Diren Burak" başlığı altında fotoğraf ve videolar paylaştı. Kan duyurusu da bu başlık altında yapılarak Burak Uğurlu için günlük kan ihtiyacı karşılandı. Doktor ve hemşireler de "Diren Burak" yazılı tişörtler giyerek moral destek verdi. Hastalığı doktorlarının ve arkadaşlarının bu desteği ile yendiğini söyleyen Burak Uğurlu hislerini şöyle anlattı: "Kanser teşhisi ilk konulduğunda neye uğradığımı şaşırmıştım. Hastalığa karşı savaşta en önemli silahım moral desteği oldu. Herkesin yanımda olduğunu hissetmek büyük moral verdi."

ODAYA TİŞÖRTLÜ SÜRPRİZ...

Hastanede kaldığı sürece doktorlar ve hemşirelerin ailesi gibi olduğunu da söyleyen Burak, "Uzun tedavi sürecinde hasta odamdan dışarı bile çıkamıyor, kimseyi göremiyor olmak üzücü olsa da doktorlar ve hemşireler her zaman yanımdaydı. Bir gün üzerinde \'Diren Burak\' yazılı tişörtlerle odama gelip bana sürpriz yaptılar. O gün doktorum olan Doç. Dr. Cafer Adıgüzel\'e bir daha üzülmeyeceğime ve hastalığı yeneceğime dair söz verdim. Yeniden hastanede yatacaksın deseler, arkamdaki bu güce güvenerek yatarım" dedi.

SENEYE OKULUNA DÖNEBİLİR
Burak Uğurlu\'nun doktoru Doç. Cafer Adıgüzel de şöyle konuştu: "Burak gibi bir çok lenfoma hastamız var. Hastalığı yenebilmek için medikal tedavilerin yanı sıra moral destek de çok önemli. Bu nedenle kendisine desteğimizi \'Diren Burak\' yazılı tişörtlerimizle gösterdik. İlik nakli sonrası taburcu ettiğimiz Burak, hızla günlük hayatına dönmeye başladı. Gelecek sene de okuluna devam edebilir."

Kaynak: Sabah

Sakaryalı Burak Uğurlu (#DirenBurak) kanseri nasıl yendiğini, annesinin bu süreçte neler yaşadığını kameralara anlattı.

Burak Uğurlu'nun hikayesini ekranlara taşıyan A Haber, bu hastalıkla mücadele eden diğer hastalara motive sağladı.

9 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]