Sakaryalı aşçılara uluslararası sertifika

Türkiye Aşçılar Federasyonunda (TAFED) görevli master şef Fatih Üçdal, Sakaryalı aşçılara uluslararası usta aşçılık sertifikasıyla ilgili bilgi verdi.

Üçdal, Sakarya Aşçılar Derneğince Serdivan ilçesindeki Cafe Tali\'s\'de düzenlenen toplantıda kentteki çeşitli restorantlarda çalışan aşçılara Dünya Şefler Federasyonu tarafından verilecek "This Certificate Hereby Recognises" sertifikasıyla ilgili bilgi aktardı.

Üçdal, İstanbul\'un popüler restorantlarında ve otellerinde özel pozisyonlarda görev aldığını belirterek, mesleği farklı noktalara taşımak istediğini söyledi.

Rasyonel klasik Türk mutfağından çıkarak modern mutfakta şık kombinasyonlar üretmek istediğini anlatan Üçdal, şöyle konuştu:

"
Bu sertifikanın dünyaca geçerliliği var"

"Bu sertifikanın dünyaca geçerliliği var. Değerli ve prestijli bir sertifika. Bir noktadan sonra meslekte birtakım gelirler elde etmek değil de prestijli işler yapmak istiyorsunuz. Burada yapılan sertifika programı da bu şekilde oluyor. İstanbul\'da eğitim seminerimiz olacak ve iki hafta sürecek. İngitere\'den ve Amerika\'dan gelecek şefler tarafından verilecek. Bu eğitimde önemli olan kültürel etkileşimi sağlamak. Tamamen bir tanışma ortamı olacak. Mesleğimizin her geçen gün ileri gittiğini düşünüyorum."

Sakarya\'daki bir kafede aşçıbaşı olarak çalışan Ayhan Sarıkaya ise verilen belgeyle dünyanın her yerinde iş potansiyelinin yakalanabileceğini ifade ederek, "Bütün arkadaşlarımızı bilgilendirmek amaçlı bir toplantı yaptık. Buradaki arkadaşların dünya çapında sertifika alabilmesi için düzenlenen toplantıda bir araya geldik. Çağdaş Aşçılar Derneği\'nin de katkılarıyla ekip kurmaya çalışıyoruz. Bu belgeyle arkadaşlarımız dünyanın her yerinde iş potansiyeli bulabilecek. Bu belge bir referans da sayılabiliyor" diye konuştu.
10 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]