Sakarya'dan Türkiye'ye Köprü Kuruluyor

Sakarya'da bir gelenek meydana getirmek ve ilimizde istihdam oluşturan işadamları ile SAÜ'lü öğrencileri buluşturmak amacıyla kurulan bir Türkiye projesi olan "Köprü Platformu" yolunda dev adımlarla ilerliyor.

SATSO'DAN KÖPRÜ PLATFORMU'NA DESTEK

Geçtiğimiz hafta içerisinde de SATSO'da (Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası), yönetim kurulu kararıyla Köprü Platformu destekleyicisi olduğunu açıklamıştır.

İş insanlarıyla seminer, söyleşi ve röportajlar gerçekleştirerek işletmelerin var oluş serüvenlerini öğrencilere ve girişimcilere aktaran platform, SAÜ'lü öğrencilerin en büyük destekçisi olma yolunda ilerliyor.

KÖPRÜ PLATFORMU - BİR TÜRKİYE PROJESİ

Sakarya Üniversitesi'nden mezun olan öğrencilerin iş hayatını tanımalarını sağlamak ve karşılaşabilecekleri MOBBİNG davranışlara karşı hazırlıklı olmaları için iş eğitimini de almalarını sağlayan Köprü Platformu yetkilileri vizyon, misyon, faaliyet ve hedeflerini şöyle açıklıyorlar;

"Köprü Platformu" olarak vizyonumuz;
          
* Bu yıl Sakarya’da pilot uygulamasını gerçekleştirmeye başladığımız KÖPRÜ PLATFORMU projesini başarıyla uygulayarak Sakarya’da bir gelenek meydana getirip, oluşan örnekliği diğer illere de aktarmak.
* Sakarya üniversitesi öğrencilerini, Sakarya’da istihdam meydana getiren iş insanlarıyla yazılı, görsel, internet basın aracılığı ve seminer programlarıyla buluşturup, iş insanlarının kendilerini ve tecrübelerini öğrencilere anlatmalarını sağlamak.
* Mezun olacak on öğrencinin "Hayat Okulu" adı altında, okul bitiminde üç aylık bir süreliğine Köprü platformu destekleyicisi sanayici ve iş adamı dernek üyelerinin işletmelerinde iş hayatını tanımalarını sağlamak ve karşılaşabilecekleri MOBBİNG davranışlarına karşı hazırlıklı olmaları için iş eğitimine alınması.

"Köprü Platformu" olarak misyonumuz;
          
* Marka olma yolunda adım adım ilerleyen şehrimizin ülke çapında tanınırlığını ve örnekliğini sürdürülebilir bir gelenek meydana getirerek arttırmak.
* Yerel yönetim, Medya, STK, iş insanı ve öğrenciler arasında sinerjik bir birliktelik meydana getirmek.
* Şehir ekonomisini sırtlayan işverenlerin, var oluş hikâyelerini kamuoyunda bilinir düzeye yükseltmek. Ders kitaplarında yer almayan ve sadece iş insanlarından öğrenilebilecek ilkeleri öğrencilere ulaştırarak, öğrencilerin iş yaşamlarında karşılaşacakları sorunlara karşı daha donanımlı olmalarını sağlama.

"Köprü Platformu" olarak faaliyetlerimiz;
          
* Bizim Sakarya Gazetesi'de iş insanlarıyla röportaj ( her hafta Salı günü )
* Kanal 54 televizyonunda iş insanlarıyla söyleşi ( iki haftada bir Salı 21:15 )
* SakaryaRehberim. com’da iş insanlarıyla yapılan röportaj yayınları
* Genel katılıma açık aylık seminerler (AKM )
* Destekleyici SİAD üye işletmelerinde günü birlik, öğrenciler için iş yeri gezisi ( Nisan ayında başlayacaktır )

"Köprü Platformu" olarak hedeflerimiz;

Köprü Platformu yetkilileri 2009 yılı hedefleri için ise şunları sıralıyor;
         
2009 yılı bahar döneminde, TÜSİAD Başkanı, MÜSİAD Genel Başkanı, TÜMSİAD Genel Başkanı ve Marmara İş Hayatı Dernekleri Federasyonu Başkanını, Sakarya Üniversitesi Konferans salonlarında üniversite öğrencileriyle buluşturmak. 2009 yılı sonbahar döneminde de Marmara bölgesi illerinden başlamak üzere KÖPRÜ PLATFORMU PROJESİ'NİN diğer illere KNOW-HOW olarak aktarmak.

Köprü Platformu'nu tüm Türkiye'de mümkün olan en kısa zaman uygulanabilir hale geçirmek istediklerini ifade eden yetkililer, bu yolda birlikte yürüdükleri kurumları ise şöyle sıralıyorlar;

Köprü Platformu Kurucular

Sakarya Gönüllü Eğitimciler Derneği
Kanal 54 Televizyonu
Bizim Sakarya Gazetesi
Sakarya Büyükşehir Belediyesi

Köprü Platformu Destekleyiciler

Erenler Belediyesi
Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası
MÜSİAD Sakarya Şubesi
SASİAD
SAGİAD
TÜMSİAD Sakarya Şubesi

Köprü Platformu Çalışma Ortakları

MARKİD
SAUSİ
Türkiye İş Geliştirme Platformu
SakaryaRehberim.com
15 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]