Sakarya'dan Suriye'ye yardımlar devam ediyor

Sakarya\'da TÜVASAŞ çalışanları ve mahalle sakinlerinin desteğiyle toplanan 25 ton unu taşıyan tır, Hatay\'a doğru yola çıktı.

Türkiye Vagon Sanayi AŞ (TÜVASAŞ) ile İnsan Hak ve Hürriyetleri İnsani Yardım Vakfı (İHH) tarafından düzenlenen kampanyada toplanan 25 ton un, Hatay\'daki Suriyeli mültecilere gönderildi.

Cuma namazının ardından Serdivan ilçesindeki Siteler Camisi önünde düzenlenen törende konuşan İHH Sakarya Şube Başkanı Ruhi Ademoğlu, Suriyeli mültecilere ulaştırılmak üzere 25 ton un göndereceklerini söyledi.

Her ilden yardımların artarak devam ettiğini, mayısta kentten 6 tır daha gönderileceğini anlatan Ademoğlu, "Milyonlarca insanın mağdur olduğu Suriye\'den bahsediyoruz. Gönderdiğimiz yardım tırları oradaki kardeşlerimiz ve bizim için de çok büyük nimet çünkü yardım yapabilmek herkese nasip olmaz. Allah herkese kardeşiyle ekmeğini paylaşmayı nasip etsin. Şükrediyoruz ki aşımızı, ekmeğimizi paylaşmak için yollardayız. Bu anlamda yardımlarını esirgemeyen TÜVASAŞ çalışanları ve Bahçelievler sakinlerine teşekkür ediyorum. Allah yardımlarını kabul etsin" diye konuştu.

Kentten bugüne kadar 46 tır yardım malzemesinin Suriyelilere gönderildiğini belirten Ademoğlu, Halep\'te günlük un ihtiyacının 12 tır olduğunu, İHH\'nın her gün bölgeye 3 tır gönderdiğini vurguladı.

Konuşmaların ardından 25 ton un yüklü tır dualar eşliğinde Hatay\'a doğru yola çıktı.
9 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]