Sakarya'dan Nusaybin'e Yardım Eli

Sakarya'nın Kaynarca İlçesi Eğitim Kültür ve Kişisel Gelişim Derneği (Kaynak-Der) tarafından düzenlenen 'Doğu-Batı Kardeşliği Projesi' kapsamında Mardin'in Nusaybin ilçesinde bulunan ihtiyaç sahibi ailelere yardım yapıldı.

Sakarya'nın Kaynarca İlçesi Eğitim Kültür ve Kişisel Gelişim Derneği Başkanı Bünyamin Şaştı'nın da aralarında olduğu 7 kişilik gönüllü ekibi, Kaynarca'da hayırsever iş adamları, esnaf, memur ve vatandaşların bağışlarıyla topladıkları giyim eşyasını, Nusaybin Eğitim ve Dayanışma Derneği (NED) yetkilileriyle birlikte ihtiyaç sahibi 250 aileye dağıttı.

Nusaybin eski Kaymakamı Ersin Emiroğlu'nun görev yaptığı Kaynarca'dan gelen yardım eli, Nusaybinlileri sevindirdi. 'Doğu-Batı Kardeşliği Projesi'yle Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesi'ne yardım yapmak istediklerini belirten Dernek Başkanı Bünyamin Şaştı, "Bir dönem önce Nusaybin'de görev yapan Kaymakamımız Emiroğlu'nun tavsiyesiyle Kaynarca'da topladığımız yardımları Nusaybin'de yardıma muhtaç ailelere dağıtmaya karar verdik. İki gündür ilçede yardım dağıtmanın yanında ilçenin tarihi yerlerini gezdik ve bazı sivil toplum kuruluşları yöneticileriyle tanıştık. Bu bölge Batı'dan göründüğü gibi değilmiş. Bence buralar gelip görülmesi gereken yerler. Bizler, Nusaybin'deki insanların sıcaklığı ve misafirperverliğini gittiğimiz memleketimizde anlatacağız" dedi.

15 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]