Sakarya'dan İstanbul'a Mavi Marmara için gidecekler

İHH İnsani Yardım Vakfı Sakarya Temsilciliği Mavi Marmara Ceza Davası’nın duruşmasına katılmak üzere 20 Mayıs Pazartesi sabahı saat 07.30’da Kent Meydanı’ndan İstanbul’a hareket edecek.

İHH Sakarya Temsilciliğinden yapılan açıklamada, “Bu dava Türkiye İsrail ilişkileri ve Filistin mücadele süreci için oldukça önemli bir konumdadır. Şöyle ki; Bu dava, İsrail askerleri için kabusa dönüşmüş, üst düzey komutanlar dahil olmak üzere turistik veya sair amaçlı İsrail dışına çıkamaz hale gelmişlerdir. Bu davanın örnekliği ile İsrail’e karşı birçok ülkede İsrailli yönetici ve askerler hakkında davalar açılmaya başlanmıştır. Hepsinden önemlisi bu dava; İsrail’in tüm ihlalleri için hem diğer ülkelerde açılan davalara hem de Filistin ve Mescid-i Aksa konulu davalara emsal teşkil edecektir. Bu da İsrail’in hukuki koruma kalkanının delinmesi yanı sıra, orta vadede Kudüs işgalinin kırılması için çok önemli bir adım anlamına gelmektedir” denildi.

Dava duruşmasına dünyanın dört bir yanından medya, STK, insan hakları savunucusu, gemi yolcuları, Filistinli yetimler ile şehit ailelerinin katılacağı ve gözlemleneceği bildirilen açıklamada, “Sonuç olarak; defalarca yakından ateş ederek hunharca cinayetler işleyen katillere karşı 37 ülkeden insanın hak aradığı Mavi Marmara Ceza Davası’ndaki hukuk mücadelemiz devam edecektir. Bu mahkeme, insanlığın ortak vicdanı ile imtihandadır. Bizlerde 20 Mayıs Pazartesi sabahı 7.30’da İstanbul Çağlayan Adliyesi’ndeki bu tarihi davaya şahitlik etmek için Sakarya Kent Meydanı’ndan otobüslerle hareket edeceğiz. Davaya destek vermek isteyen vatandaşlarımız 0264 777 2 444 numaralı çağrı merkezimize başvurarak katılım sağlayabilir” ifadeleri kullanıldı.
10 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]