Sakarya'dan Bulgaristan'daki öğrencilere yardım

Balkan Türkleri Federasyonu, Bulgaristan\'da Türkçe eğitim veren okullardaki öğrencilere spor malzemesi yardımı için çalışmalara başladı.

Fedarasyon Başkanı Zürfettin Hacıoğlu, yaptığı açıklamada, Bulgaristan\'da yaşayan Türk çocuklarına Türkçe eğitim vermek için önemli çalışmalar yaptıklarını söyledi.

Türkçe eğitimin yaygınlaştırılması konusunda ailelerin desteğine ihtiyaç duyduklarını vurgulayan Hacıoğlu, "Ailelerin desteğini alabilmek için de Türkiye\'den yapılacak yardımlar çok önemli. Bu şekilde ailelere Bulgaristan\'da yalnız olmadıklarını ve Türk insanının desteğinin yanlarında olduğunu göstermemiz lazım" dedi.

Hacıoğlu, bu kapsamda Türkçe eğitim alan çocuklara spor malzemesi yardımı yapacaklarını dile getirdi.

"
Bulgaristan\'daki soydaşlarımızla sürekli irtibat halindeyiz"

Bunun için çalışmalara başladıklarını belirten Hacıoğlu, "Geçtiğimiz yıl planladığımız tüm sosyal etkinlikleri başarılı şekilde yürüttük. Bulgaristan\'daki soydaşlarımızla sürekli irtibat halindeyiz. Bölgede Türkçe eğitimin başlaması çok büyük başarı. Bu eğitimin yaygınlaşmasını ve daha fazla çocuğun Türkçe eğitim almasını istiyoruz. Bunun için de spor malzemesi yardımı önemli. Hedefimiz, Türkçe eğtimi daha fazla geliştirmek ve çoçuklarımıza yaptığımız bu tür yardımlarla aileleri özendirmektir" şeklinde konuştu.
10 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]