Sakarya'dan Beytüşşebap'a Uzanan Anlamlı Yardım

Sakarya'nın Ekinli Köyü İlköğretim Okulu öğrencileri, kardeş okul seçtikleri Şırnak'ın Beytüşşebap ilçesi Gökçe Köyü'ndeki öğrencilere giyim, kırtasiye ve oyuncak yardımında bulundu.

Ekinli İlköğretim Okulu 3-A sınıfı öğrencilerinin hayat bilgisi dersinde ortaya attığı kardeş okul fikri kısa sürede kardeşlik köprüsüne dönüştü. Öğrencilerin fikriyle başlayan kardeş okul projesinde sınıf öğretmeni Kezban Dalgıç'ın öncülüğünde yapılan yardımlar Beytüşşebap ilçesine bağlı Mezra beldesi Gökçe Köyü'ne ulaştı.   
Gökçe İlköğretim Okulu'yla yapılan görüşmeler sonucu iki okulun kardeş okul olması kararlaştırıldı. Kardeş okul projesinin hayata geçirilmesiyle birlikte Ekinli İlköğretim Okulu öğrencileri, en yakın arkadaşlarıyla bile paylaşmak istemedikleri oyuncaklarını ve kıyafetlerini Şırnak'taki öğrenci kardeşleriyle paylaştı. Öğrenciler topladıkları giysi, kırtasiye ve oyuncakların bulunduğu yardım paketlerini kendileri hazırladı. Okulun 3-A sınıfında başlayan, daha sonra okulun bütününe yayılan kardeş okul projesine Ekinli Köyü'nde yaşayan vatandaşlar da büyük destek verdi.
50 Kolilik Yardım Paketi

Yardımların toplanması sırasında maddi durumu zayıf olan birçok vatandaştan önemli miktarda yardım geldiğini belirten Gökçe Köyü okul öğretmenleri, 50 kolilik yardım paketlerinin ellerine ulaştığını belirterek, yardım paketlerini okulda bulunan öğrencilere dağıttıklarını ifade ettiler.
Sonsuz Teşekkür Ediyoruz

Gökçe köyündeki öğrenciler, yardımın kendilerini sevindirdiğini belirterek, "Sakaryalı kardeşlerimize sonsuz teşekkür ediyoruz. Ekinli İlköğretim Okulu 3/A sınıf öğretmeni Kezban Dalgıç ve öğrencilerini asla unutmayacağız. Onları çok seviyoruz" diye konuştular.  
15 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]