Sakarya'daki engelliler bu etkinlikte buluştu

Sakarya Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü, İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Türkiye Bedensel Engelliler Spor Federasyonu birlikteliği ile Atatürk Stadyumu’nda Engelsiz Spor Şenliği düzenlendi.

Masa tenisi, badminton, futbol, basketbol, jimnastik, motor sporları, halk oyunları ve vücut geliştime sporlarının bir arada gösterilerin sunduğu şölen, izleyenlerin büyük beğenisini kazandı. Açılış konuşması yapan Türkiye Bedensel Engelliler Spor Federasyonu İl Temsilcisi ve Yenihayat Paralimpik Spor Kulübü Başkanı Selim Özen, “Engelli insanlarımızın hayatın her alanında yer alarak hayatı paylaşmalarını sağlamak ve onları spor ile bir araya getirmek için Engelsiz Spor Şenliği düzenleniyor. Yerel yönetimlerimizin desteği ile engellilere yönelik öncü çalışmalar yapılması sonucu sorunları çözeceğimize inanıyorum” diye konuştu. Şölen alanındaki engelli sporcular ile bir araya gelen Sakarya Valisi Mustafa Büyük, spor alanlarını tek tek dolaşarak sporcularla oyunlara katıldı. Önce engelli sporcularla masa tenisi oynayan Vali Büyük, daha sonra engelliler halterde Dubai’deki şampiyonada Dünya dördüncüsü olan Suat Güven’in yanına gitti ve engellerine rağmen dünya çapında başarıya ulaşan sporcuyu kutladı.

Sakarya Motosikletçiler Spor Kulübü üyelerinin, engelli gençleri motosikletle gezdirdiği şölende, Adapazarı, Serdivan ve Erenler belediyelerinin desteğiyle şölen sonunda tüm katılımcılara ikramlar yapıldı. Sakarya Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Salih Koşu, bütün sporculara madalya dağıtımı yaptı. Büyük coşkuya sahne olan spor şenliğine Sakarya Valisi Mustafa Büyük, İl Emniyet Müdürü Osman Babadağı, Sakarya Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Salih Koşu, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Kerem Toprak, Erenler Kaymakamı Mehmet Mızrak ve ASKF Başkanı Hüseyin Kama katıldı.
9 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]