Sakarya'daki bu proje Türkiye'de bir ilk

"Sürdürülebilir Şehir Sakarya" tanıtımı ve protokol imza töreni, Tunatan Tesisleri’nde gerçekleştirildi. Toplantıya Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu, Gold Standart Vakfı CEO’su Adrian Rimmer, ilçe belediye başkanları, SASKİ Genel Müdür Rüstem Keleş, SATSO Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Kösemusul, AK Parti İl Kadın Kolları Başkanı Ebru Kavasoğlu, İl Gençlik Kolları Başkanı Mehmet Keçeoğlu ile Büyükşehir ve SASKİ yöneticileri katıldı. 

Sürdürülebilir Şehir Sakarya protokolünde ilk konuşan Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanı Vahit Çomoğlu proje hakkında bilgi verdi. Çomoğlu, “Çevresel değerlerin korunmasının her zaman önceliğimiz olduğu bilinciyle, sosyal yaşam kalitesini arttırmak için çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Sürdürülebilir Şehir protokolü kapsam ve standartları bakımından ülkemizde ilktir. Üzerimize düşen sorumluluğun farkında olarak Gold Standart Vakfı ile yenilenebilir enerji kaynakları, atık yönetimi, biyogaz, orman yönetimi, kentsel dönüşüm, ulaşım ve şehir aydınlatma sistemleri gibi enerji verimliliğinin etkin olarak kullanılacağı projeler geliştirmeyi hedefliyoruz. Sürdürülebilir Şehir projesinin hayata geçmesinde bize en büyük desteği veren Büyükşehir Belediye Başkanımız Zeki Toçoğlu’na çalışma arkadaşlarım ve kendim adına teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.
 
Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanı Çomoğlu’ndan sonra söz alan SATSO Başkanı Mahmut Kösemusul, projenin Sakarya’da ilk olduğunu ifade etti. Kösemusul, “Sakarya’da daha önce iklim değişikliği ile ilgili hiçbir proje gerçekleştirilememiştir. Proje, Sakarya için bir ilk olma niteliği taşımaktadır. Türkiye için birçok projenin hayata geçirileceği yıl olarak hedeflenen 2023, Sakarya Taslak İklim Değişikliği Eylem Planı için sonuç yılı olarak düşünülebilir. Çalışma kapsamında kamu binalarında enerji uygulamalarının teşvik edilmesi, yaygınlaştırılması ve kamuoyunda ana hedef olarak belirlenmesi hedeflenmiştir. Projede emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” dedi.
11 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]