Sakarya'daki binlerce adrese tebligat yollandı

Otoyol ve köprü geçişlerinde kartı olmayan ya da olup da bakiyesi yetersiz veya arızalı olan araç sürücülerine kesilen cezalara ilişkin tebligatlar araç sahiplerinin adreslerine yollanıyor. Sakarya'ya kaçak geçişlerle ilgili son olarak 10 binin üzerinde tebligat geldiği öğrenildi. Tebligatlar adreslere yollanmaya başlandı. Cezalar karşısında şaşkınlık yaşayan araç sahipleri, karayollarının çağrı merkezlerini kilitledi. 

Sakaryarehberim.com editörünün edindiği bilgiye göre, otoyol ve köprülerden kaçak geçişlere ilişkin kesilen cezalar için araç sahiplerine tebligatlar gönderildi. Ağırlıklı olarak 2014 yılına ilişkin olan cezalar, adreslere yollandı. Sakarya'ya son bir hafta içerisinde kaçak geçişlerle ilgili 10 binin üzerinde tebligat geldiği belirtildi.

Adreslerinden bulunamayan araç sahiplerinin tebligatları, muhtarlıklara bırakılıyor. Beşköprü Mahallesi Muhtarı Abdullah Engin, mahallelerine HGS ile ilgili çok sayıda tebligat geldiğini söyledi. Engin; "Adreslerde bulunamayan mahalle sakinlerimizin tebligatları muhtarlığa bırakılıyor. Mağduriyet, yaşanmaması için vatandaşlarımızın kendilerine tebligat yapılıp yapılmadığını kontrol etmesinde fayda var" dedi.

2012'de sattığı araca 2014 yılına ait kaçak geçiş cezası gönderildi

Serdivan'da yaşayan S.H. isimli kişiye de 2012 yılında sattığı aracı için 2014 yılına ait HGS'den kaçak geçil yapıldığı gerekçesiyle tebligat yollandı. Aralık 2012'de noter yoluyla satışı yapılan otomobil için 8 Eylül 2014'de İstanbul Fatih Sultan Mehmet Köprüsü'nde HGS ihlali yaptığı gerekçesiyle 60 lira 50 kuruş para cezası gönderildi. 
S.H., cezanın iptali için Karayollarına başvuracağını, sonuç alamazsa iptali için yargı yoluna gideceğini söyledi.
8 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]