Sakarya'daki 43 okul "Beslenme Dostu Okul" sertifikası aldı

Milli Eğitim Bakanlığı ile Sağlık Bakanlığı işbirliğinde yürütülen \'Beslenme Dostu Okul Projesi\' kapsamında Sakarya\'daki 43 okul “Beslenme Dostu Okul” olarak sertifika almaya hak kazandı.

Sakarya Valiliğinde düzenlenen törene Sakarya Valisi Mustafa Büyük, İl Halk Sağlığı Müdürü Dr. Aydın Erdoğan, İl Milli Eğitim Müdürü Yavuz Selim Sandıkçı ve okul müdürleri katıldı. "Beslenme Dostu Okul" Sertifikası alan okullardan biri olan Sakarya Fatih Koleji Okul Müdürü Bayram Yayla, “Milli Eğitim ve Sağlık Bakanlığı’nın ortaklaşa düzenlediği bu projeyle okullarda öğrencilerin sağlıklı beslenmesi, hareketli yaşamın teşvik edilmesi, obezitenin önlenmesi, sağlıklı yaşam alışkanlıklarının kazandırılması amaçlanıyor” dedi. Yayla açıklamasını şöyle sürdürdü:“Okul olarak öğrencilerimizin sağlıklı beslenmesine çok önem veriyoruz. Bu kapsamda öğrencilerimizin sabah kahvaltılarını yapmaları ve öğle yemeklerini daha düzgün yemeleri için okulumuzda kantin bulunmamaktadır” şeklinde konuştu.

Son olarak çağın en büyük problemlerinden birinin dengesiz beslenme ve obezite olduğunu belirten Yayla, “Çağımızın en büyük problemlerinden biri dengesiz beslenme ve obezitedir. Almış olduğumuz bu belge de okulumuzun bu konuda ne kadar hassas olduğunu göstermektedir” dedi.
10 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]