Sakarya'daki 108 firma bu fuarda buluştu

Sakarya Ar-Ge, Girişimcilik ve İnsan Kaynakları Fuarı (SAGİF) sona erdi.

Sakarya Üniversitesi\'nde (SAÜ) "İş-sizi Arıyor" sloganıyla dün başlayan fuarda 108 firmanın temsilcisi, iş arayan öğrencilerle buluştu.

Türkiye İş Kurumu (İŞKUR) İl Müdürü Tekin Kaya, yaptığı açıklamada, fuarın verimli geçtiğini belirterek, "İŞKUR olarak firmaların bin kişilik iş gücü talebi doğrultusunda fuarda bulunuyoruz. Bunun yanında bize gelen talepleri ayrıca buradaki firmalarda iletiyoruz" diye konuştu.

Sakarya\'nın nitelikli iş gücüne ihtiyacı olduğunu kaydeden Kaya, üniversitelerin ilgili bölümlerinden mezun olacak öğrencilerin Sakarya\'da kalması için çalıştıklarını söyledi.

Kaya, fuarda öğrencilerin firma yöneticileriyle görüşme fırsatı yakaladığına dikkati çekerek, sözlerini şöyle tamamladı:

"Fuardaki firmaların bize bin kişilik iş gücü talebi oldu. Daha nitelikli iş imkanı arayan öğrenci arkadaşlarımız, bu fuar sayesinde firma yöneticileriyle bir araya geliyor. Özellikle staj imkanı arayan kardeşlerimiz direkt muhatabı olduğu firma sahipleriyle yüz yüze görüşüyor. İstiyoruz ki üniversitemizden mezun olanların istihdam oranı daha farklı seviyeye çıksın ve artsın. İlimizin nitelikli iş gücüne ihtiyacı var. Bu iş gücünü burada tutalım istiyoruz. Mezuniyetleri sonrasında öğrencilerimizi bir fabrikaya yerleştirirsek, kurum olarak biz de üstümüze düşeni yapmış oluruz."

SAÜ Teknoloji Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Sarıbıyık


SAÜ Teknoloji Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mehmet Sarıbıyık da ilk kez gerçekleştirilen fuarın öğretim elemanları ve öğrencilerin isteklerine cevap verdiğini söyledi.

"Burada öğrencilerimiz firma yöneticileriyle tanıştı" diyen Sarıbıyık, "Biz üniversite olarak eğitim programlarımızdaki değişikliklerle sanayiye adımımızı atmıştık. Böyle bir hizmetle de çalışmalarımızı bir adım ileriye taşıdık. Öğrencilerimizin fuara katılması gayet iyi oldu. Fuarımızın nitelikli iş gücüne personel sağlama açısından önemi büyük" şeklinde konuştu
9 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]