Sakarya'da yılda ne kadar kan bağışı yapılıyor?

AK Parti Sakarya İl Başkanı Recep Uncuoğlu, Şubat ayı içerisinde olağan kongresini gerçekleştiren ve Kızılay Sakarya Şubesi Başkanlığı\'na yeniden seçilen Ahmet İşgüzar’ı ziyaret etti.

AK Parti yönetim kurulu üyelerinin de katıldığı ziyarette Şube Başkanı İşgüzar, gayelerinin ayrım yapmaksızın her şartta, her yerde ve her zaman yardıma ihtiyacı olan insana ulaşmak ve yardım etmek olduğunu belirterek Sakarya Kızılay’ı hakkında bilgi verdi.

3 ayda 360 öğrenci

İşgüzar, “Sakarya Şubesi olarak çalışmalarımıza kaldığımız yerden devam ediyoruz. İlçelerimizde, kurum ve kuruluşlarımızda kan bağışı kampanyaları düzenleyerek yılda 13 bin olan kan bağışlarını, 23 bine yükselttik. Bunun yanı sıra ihtiyaç sahibi ailelerimiz için Adapazarı Belediyesi ile ortaklaşa açtığımız Toplumsal yardımlaşma marketimiz, yardımseverlerimizin de desteği ile çalışmaya devam ediyor. Suriye’den gelen 200 bin mültecimizi ağırladık. Yaz dönemi için de yine ihtiyaç sahibi ailelerimizin çocukları ile yetim çocuklarımızı kapsayacak bir eğitim kampı projemiz var. Bununla ilgili olarak Sakarya Valiliği ile protokolü imzaladık. Hedefimiz, 15 gün ara ile 60 çocuğumuzu alıp hem dinlenmelerini sağlamak hem de eğitim vermek. Böylelikle 3 ay boyunca 360 öğrenciye ulaşmış olacağız” dedi.

İşgüzar’ı tebrik eden ve çalışmalarının devamını dileyen AK Parti İl Başkanı Uncuoğlu, Kızılay’ın hem ulusal hem de uluslararası platformda, insani yardım faaliyetlerini başarıyla sürdürdüğünü söyledi. Uncuoğlu, “Kızılay din, dil, ırk ayrımı gözetmeksizin herkesin yardımına koşarak, yaraları sarmaya devam ederek milletimiz şefkat ve merhamet duygularının tezahürü olmaya devam ediyor. Sakarya Şubesi olarak da gerek ihtiyaç sahibi vatandaşlarımıza, gerekse Suriye’den gelen mülteci kardeşlerimize yapmış oldukları, süreklilik arzeden yardım ve desteklerle önemli bir görevi gönüllü olarak yerine getirmekteler. Yeniden Şube Başkanlığı\'na seçilen Sayın İşgüzar’ı ve yeni yönetimini tebrik ediyor, başarılı çalışmalarının devamını diliyorum” dedi.

11 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]