Sakarya'da yapılacak şampiyonada rekor bekleniyor

Sakarya’da yapılacak Minikler ve Yıldızlar Türkiye Karate Şampiyonası, rekor katılıma sahne olacak. 28 Ocak – 1 Şubat tarihleri arasında gerçekleşecek organizasyonda 2500’ün üzerinde karatecinin mücadele edeceği açıklandı.

Son yıllarda yükselen başarı grafiği ile lisanslı sporcu sayısı 170 bini bulan Türkiye Karate Federasyonu, \'81 ilde karate\' hedefiyle çalışmalarını sürdürüyor. Bu doğrultuda faaliyet takvimin en önemli organizasyonları arasında yer alan Minikler ve Yıldızlar Türkiye Karate Şampiyonası, yoğun katılım ile Sakarya’da düzenlenecek.

Sakarya Spor Salonu’nun ev sahipliği yapacağı organizasyonda 28 - 30 Ocak tarihlerinde minik karateciler tatamiye çıkacak. 31 Ocak - 1 Şubat tarihleri arasında ise yıldız karateciler Türkiye şampiyonu olabilmek için kıyasıya bir rekabetin içine girecek.

Beş gün sürecek şampiyonaya 53 ilden 2740 karateci kayıt yaptırdı. Kayıt yaptıran karatecierin 2100’ü yıldız, 640’ı da minikler kategorisinde mücadele edecek. Geçtiğimiz yıl Balıkesir’in ev sahipliği yaptığı şampiyonada ter döken 2450 karatecinin mücadelesi, \'en yoğun katılımlı organizasyon\' olarak kayıtlara geçmişti.

Şampiyonanın açılış seremonisi ise 30 Ocak Cuma günü, 17.00 – 17.30 saatleri arasında gerçekleştirilecek.

DELİHASAN: GÜÇLÜ BİR ALTYAPIYA SAHİBİZ

Minikler ve Yıldızlar Türkiye Karate Şampiyonası’nın federasyonun en önemli organizasyonları arasında yer aldığını belirten Türkiye Karate Federasyonu Başkanı Esat Delihasan, "Her yıl katılımın yoğun olduğu şampiyonada kayıt yaptıran sporcu sayısı 2500’ü geçti." diyerek, şunları söyledi:

"Amacımız Türk karatesinin altyapısını sağlam temeller üzerine oturtmak. Bu doğrultuda yaptığımız çalışmalar neticesinde güçlü bir altyapıya sahibiz. Sakarya’da da yeni yıldız adayları, geleceğin Dünya ve Avrupa şampiyonları tatamiye çıkacak. Mücadele edecek tüm sporcu, antrenör, hakem ve idarecilere başarılar dilerim."
9 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]