Sakarya'da uyuşturucuyla mücadele çalışmaları

Sakarya Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü Narkotik Büro Amirliği\'nce, uyuşturucuyla mücadele çalışmaları kapsamında bilgilendirme toplantısı düzenlendi.

Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası\'nda gerçekleştirilen toplantıda konuşan İl Emniyet Müdürü Osman Babadağı, uyuşturucu konusunda çok kapsamlı bir çalışma yürüttüklerini belirtti.

Operasyonlarda gözaltına anılan 100 civarında uyuşturucu satıcısından 50\'sinin tutuklandığını ifade eden Babadağı, şunları söyledi:

"Sokak satıcıları tarafından sentetik uyuşturucuları merdiven altında üretilen uyuşturucular, internet üzerinden ve gençler arasında merakla yayılarak satılıyor. Talep eden gençler ve ebeveynleri uyarmalıyız. İş dünyasının temsilcileri olarak sizler çalıştırdığınız işçi kesimlerinden başlayarak uyarılarda bulunmalısınız. Bir defa bile kullanılsa ölüme neden oluyor. Kentimizde bunları istemiyoruz. Valimiz de bu konuda çok hassas. Hep birlikte mücadele veriyoruz."

Babadağı, uyuşturucu bağımlılarının tedavi edilmesi için çalıştıklarını vurgulayarak, "Sentetik uyuşturucunun sürekli gündemde tutulmasından rahatsızız. Bu madde gündemde tutulduğu anda merak uyandırıyor. Gençler bunu merak ediyor, sonra birileri de satıcı olarak ortaya çıkıyor. Bizim bu konuyla ilgili farkındalık yaratıp, insanları uyarmamız lazım" dedi.

9 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]