Sakarya'da ücretsiz Osmanlıca kursları

Sakarya\'da Osmanlıca kursu için başvurular 4 Mart\'ta başlayacak. Adapazarı, Serdivan, Erenler, Hendek ilçelerinde açılan kursları tamamlayan 479 kişi sertifika aldı. Ayrıca, protokol kapsamında açılan Kur\'an-ı Kerim ve Tecvit kurslarından 35 kişi sertifika sahibi oldu.

Milli Eğitim Bakanlığı Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü ile Hayrat Vakfı arasında yapılan protokol çerçevesinde açılan kurslar devam ediyor. Türkiye genelinde 60 bine yakın başvurunun yapıldığı kurslara, Sakarya\'dan 675 kişi başvurdu.

Yeni dönem kurslar Katre Araştırma ve Eğitim Derneği\'nin Yenidoğan Mahallesi\'ndeki binasında verilecek. 4 Mart\'ta başvuruları başlayacak olan kurslar ücretsiz olacak. Kurs Koordinatörü Çağlayan Yeşilot, kursları, özellikle edebiyat, tarih, sosyoloji, ilahiyat, iktisadi ve idari bilimler ile ilgili bölümlerde öğrenim gören öğrencilerin tercih ettiğini söyledi.

Kurslara bir çok meslek dalından kişinin de tarihine ve kültürüne sahip çıkma şuuruyla katılım gösterdiğini ifade eden Yeşilot, "Kurslar; Osmanlıca\'da kolay metinler, Osmanlı Türkçesi imlası, Osmanlıca\'da Farsça-Arapça kurallar ve Osmanlıca\'da arşiv metinleri okuma adı altında 4 kur üzerinden verilecek." dedi.

11 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]