"Sakarya'da suyun kalitesi artık anlık ölçülecek"

Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu, Sakarya Su ve Kanalizasyon İdaresi’nin (SASKİ) hayata geçirdiği su kalitesi mobil izleme laboratuvarını inceledi.

SASKİ Genel Müdürü Rüstem Keleş’ten bilgi alan Toçoğlu, “İl genelinde su kalitesi anlık ölçülerek analiz sonuçlarına göre hareket edilecek. Çok faydalı bir çalışma. Su ve Kanalizasyon İdaremizi tebrik ediyorum.” dedi.

Keleş, şehrin su güvenliğinin sağlanması amacıyla mobil izleme laboratuvar aracını hizmete soktuklarını söyledi. Keleş “Mobil laboratuvar Sağlık Bakanlığımızın belirlemiş olduğu kriterlere uygun olup olmadığını yerinde ölçüp, raporlayabilecek, Dünya Sağlık Örgütü standartlarında malzemeler kullanarak bu sistemi kurduk. Büyükşehir sınırları genişliyor. Bunu öngörerek bu sistemi hazırladık. Karasu’nun herhangi bir köyünde de, Taraklı’da da ölçümümüzü yaparak bunu anında raporlayacağız.” diye konuştu.

Su kalitesi mobil izleme laboratuvarının çok faydalı bir çalışma olduğunu belirten Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu, “Bu laboratuvarla birlikte şebekelerden vatandaşın ihtiyacı doğrultusunda analiz numuneleri alınarak gerekli parametreler incelenecek. Hâlihazırda bulunan sistem daha da hızlandırılarak, analiz sonuçlarına göre hareket edilecek. Çok faydalı bir çalışma. Su ve Kanalizasyon İdaremizi tebrik ediyorum.” ifadelerini kullandı.
10 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]