Sakarya'da Siyonizme Lanet Filistin'e Destek Eylemi

29 Aralık Pazartesi günü Sakarya Dayanışma ve Kardeşlik Topluluğu Sadakat tarafından Gazze'deki siyonist vahşeti lanetleyen bir etkinlik düzenlendi.
 
Şehir merkezindeki Orhan Cami'
de öğle namazı sonrası şehid olan Filistinli kardeşlerimiz için gıyabi cenaze namazı kılındı. Ribat Vakfı'ndan İbrahim Birol Ergün tarafından kıldırılan namaz sonrası Sakarya Dayanışma Derneği'nden Muharrem Demircan cemaate yaptırdığı dua da zalimlere karşı Allah'ın yardımını ve muntakim sıfatına müslümanları memur etmesini niyaz etti.

Hükümet Eleştirildi

Namaz sonrası AKM önüne kadar yürüyen 1000 kişilik bir grup burada bekleyen bayan ve çocuklardan oluşan kalabalıkla birleşerek bir basın açıklaması yaptı.

Sadakat adına İlim Yayma Cemiyeti'nden Recep Eroğlu'nun yaptığı basın açıklamasında Gazze'ye yönelik saldırıların direnişin kalbi Hamas'ı halktan koparıp yok etmek amacına matuf olduğu vurgulanırken "Ve biz Türkiye halkı olarak Gazze'de ölüm saçan uçakların Konya'da eğitim tatbikatı yapması utancının sahibi hükümetin bu vahşet ve soykırım karşısında takındığı tavrı yeterli görmüyoruz. "İsrail bir terör devletidir" diyen başbakanın ve İslam ülkelerinin yöneticilerinin katil israile karşı terörist muamelesi yapmalarını sabırsızlıkla bekliyor ve Gazze için acil yardıma çağırıyoruz." ifadeleriyle hükümetin israil politikaları eleştirildi.

İsrail Bayrağı Yakıldı

"Ümmeti Muhammedi ve bilhassa bu meydanda toplanan kardeşlerimizi bunca zamandır süren tepkisizlikten sıyrılmaya, ambargo sürecinde çıkmayan sesimizi katil İsrail'i sağır edecek kadar çıkarmaya çağırıyoruz. " ifadelerine yer verilen açıklama atılan sloganlarla sık sık kesildi. Tekbirler getirildi, israil bayrağı yakıldı.

Katılımın yoğun ve heyecanın yüksek olduğu basın açıklaması salı günü Sakarya Üniversitesi öğrencilerinin, cuma günü cuma namazı sonrası ve cumartesi günü Kent Meydanı'nda Sadakat'ın düzenleyeceği mitingin ilanının yapılması ile sona erdirildi.

Açıklamanın tam metni ise şöyle;

Bombalar altındaki GAZZE ye selam!

Son iki günde Gazze'yi harabeye çeviren terörist İsrail devleti artık zulmü son haddine çıkarmış vaziyette. 6 aylık ateşkesin ardından geçtiğimiz cumartesi günü güya Hamas'ın karargahlarına düzenlediği saldırıda sivil yerleşim birimlerine ait alanlara roket yağdırmaktan geri durmamıştır. Tam bir açık hava hapishanesine çevirdiği, aylarca acımasızca ambargo uyguladığı Gazze halkına tüm dünyanın gözü önünde bir soykırım uygulanmaktadır.

Hamas'a yönelik saldırılarda 300'e yakın Müslüman hayatını kaybetmiş, ambargo nedeniyle yeterli altyapı ve tıbbi imkana sahip olmayan hastanelerde 900'e yakın yaralı mazlum Gazzeli hayatta kalma mücadelesi vermektedir.

Son saldırının hedeflerinden biri de Gazze'deki yasal Filistin hükümetini yıkmaktır. 2 yıldır insanlık dışı ambargo, kuşatma ve yoksullaştırma ile kitlesel cezalandırmaya tabi tuttukları Gazze'de hükümete karşı sosyal bir patlama oluşturmaya çalışan İsrail ve yandaşları bunu başaramamıştır. Gazze açlık, ilaçsızlık, yakıt sıkıntısı ve tüm yoksun bırakma çabasına rağmen direncini, onurunu ve hükümetini sahiplenmekten geri durmamıştır.

Siyonistleri öfkelendirende bu olmuştur. Kitlesel olarak cezalandırma, öldürme ve abluka ile yok edemediği Gazze'de 60 yıldır yaptığı gibi kan dökerek amacına ulaşmayı tercih etmiştir.

Tüm dünyanın gözü önünde cereyan eden bu soykırıma terör devleti israilden farkı olmayan eli kanlı Amerika hükümetinden her zamanki gibi destek gelirken, yine alışık olduğumuz üzere Birleşmiş Milletler ve Avrupa Birliği sessizliğe bürünmüştür. Üstelik seçilmiş meşru Hamas hükümetini yaşanan olaylardan utanmadan sorumlu tutmaktadırlar. Günlerce, aylarca Gazze'ye ambargo uygulayan,  kadın ve çocuk demeden insanları aç ve susuz bırakan İsrail, bununla yetinmeyerek onları öldürmeye başlamıştır. Bu terörizm değildir de nedir?

Ve biz Türkiye halkı olarak Gazze'de ölüm saçan uçakların Konya'da eğitim tatbikatı yapması utancının sahibi hükümetin bu vahşet ve soykırım karşısında takındığı tavrı yeterli görmüyoruz. "İsrail bir terör devletidir" diyen başbakanın ve İslam ülkelerinin yöneticilerinin katil İsrai'le karşı terörist muamelesi yapmalarını sabırsızlıkla bekliyor ve Gazze için acil yardıma çağırıyoruz.

Dün küstahça saldırının kısa sürmeyeceğini ifade eden katil İsrail hükümeti unutmasın ki "Zalimin bir hesabı varsa Allah'ın da bir hesabı vardır ve Allah hesap görenlerin en hızlısı, intikam alanların en hayırlısı gazabı pek şiddetli olandır. Unutmayın ki Allah zalimlerin yaptıklarından habersiz değildir.

Ümmeti Muhammedi ve bilhassa bu meydanda toplanan kardeşlerimizi bunca zamandır süren tepkisizlikten sıyrılmaya, ambargo sürecinde çıkmayan sesimizi katil İsrail'i sağır edecek kadar çıkarmaya çağırıyoruz. Onların Gazze'de uyguladıkları ambargodan daha ciddi bir şekilde İsrail, Amerika ve Siyonist mallarını boykot etmeyi üstümüze bir borç biliyoruz. Allah'ın yardımı masum ve mazlumların üstüne, şiddeti ve çetin olan gazabı ise lanetli terörist İsrail devleti ve yardakçılarının üstüne olsun.

Değerli Sakaryalılar ve kıymetli basın mensupları

3 Ocak 2008 Cumartesi saat 13:00'te Kent Meydanı'nda Filistin'e Destek Mitingine sizleri bekliyoruz ve sizleri kısılmış sesimizi katil İsrail'i sağır edecek kadar çıkarmaya çağırıyoruz.

Allaha emanet olun. Dualarımızda Filistin'i unutmayalım

SADAKAT SAKARYA DAYANIŞMA VE KARDEŞLİK TOPLULUĞU

15 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]