Sakarya'da sağlık zirvesi gerçekleştirildi

Türkiye Kamu Hastaneleri Kurumu (TKHK) Başkanı Zafer Çukurova, şehrin hastane hizmetleriyle  ilgili taleplerini yerinde incelemek amacıyla geldiği Sakarya’da Genel Sekreter Sağlam ve başhekimlerle bir toplantı gerçekleştirdi.

ACİL SERVİS’TE VATANDAŞLARLA
TKHK Başkanı Zafer Çukurova, Sakarya ziyareti kapsamında ilk olarak Genel Sekreterlik Binası’nda Sakarya Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Doç.Dr. Hasan Salih Sağlam’la bir süre görüşmede bulundu. Başkan Çukurova daha sonra,Genel Sekreter Sağlam, Genel Sekreterlik Tıbbi Hizmetler Başkanı Prof.Dr. Yusuf Yürümez, İdari Hizmetler Başkanı Uzm.Dr. Hacı Ali Kahya, Mali Hizmetler Başkanı Mustafa Necati Çolak’la Sağlık Bakanlığı Sakarya Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde (SÜEAH) incelemeler gerçekleştirdi. İlk olarak yeni yapılandırılan Acil Servisi ziyaret eden Çukurova, işleyiş hakkında izlenimlerini paylaşırken acil servisten hizmet alan vatandaşlarla da yakından ilgilendi. Çukurova, daha sonra yeni yapılan yoğun bakım servislerini de gezerek bilgi aldı. 

TÜM HASTANELER KONUŞULDU
TKHK Başkanı Zafer Çukurova, SÜEAH incelemelerinin ardından hastane toplantı salonunda brifing aldı. Çukurova, Genel Sekreter, Genel Sekreterlik Hizmet Başkanları ve kamu hastaneleri başhekimleriyle yaklaşık 5 saat süren toplantıda Sakarya’daki tüm hastaneleri tek tek masaya yatırdı. Nüfusun yapısı, talep edilen ve sunulan sağlık hizmetlerinin oranları, beklentiler gibi birçok alanın değerlendirildiği toplantıda hastane hizmetlerinin daha da arttırılmasına yönelik çözümler ortaya konuldu. Çukurova, Sakarya’nın önemli bir şehir olduğunu vurguladığı değerlendirmelerinde, sunulan hizmetlerde Sakarya’nın beklentilerine yönelik yeni düzenlemelere açık olduklarını belirtti. Toplantının çok verimli geçtiğini ifade eden Genel Sekreter Sağlam ise, yapılan çalışmaların Sakaryalılar ve sağlık çalışanlarının memnuniyetini daha da arttıracağını ifade etti.
9 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]