Sakarya'da Sağlık Skandalı!

Sakarya'da yaşayan Sevgi Oturaklı adlı kadın, sezaryenle doğum yaptığı Özel Beyhekim Hastanesi'nde Çin malı ameliyat ipi kullanıldığından dolayı rahatsızlandığını iddia etti. Doğumdan sonra karnında şişlik meydana gelen talihsiz kadın, aynı hastanede üç kez ameliyat olmasına rağmen iyileşemedi.  

Sakarya'da yaşayan Ahmet-Sevgi Oturaklı çifti, ilk çocuklarının doğumu için 2007 Temmuz ayının 12'sinde Özel Beyhekim Hastanesi'ne gitti. Doğum sancıları çeken Sevgi Oturaklı, hastanede sezaryenle  doğum yaparak "Beyza" adını verdikleri kız çocuğunu dünyaya getirdi. Ancak doğumdan sonra 8 ay tedavi gören Sevgi Oturaklı aynı hastanede üç kez ameliyat olmasına rağmen hâla iyileşemedi. Tedavi olamamasını hastanenin ameliyatlarda Çin ipi kullanmasına bağlayan Sevgi Oturaklı, şöyle konuştu: "2007 yılı Temmuz ayının 12'sinde sezaryenle doğum yaptım Özel Beyhekim Hastanesi'nde. Ameliyattan iki gün sonra problemlerim başladı. Karnımda küçük top şeklinde iltihap oldu, şişlikler oldu. Ondan sonra 8 ay tedavi gördüm. Doğumdan sonra üç defa ameliyat oldum. Yine şikayetlerim geçmedi. 8 ayda üç ameliyattan sonra doktorum bana bir açıklama yaptı. Benim hatam değil dedi. Hastanenin hatası, Çin maddesi kullanıldığı için bu başıma geldi dedi. Bu açıklamayı da hastane sahibi Hikmet Kırdar'ın oğlu Mehmet Kırdar'ın yanında yaptı."

Beyaz Önlüklü Görmek İstemiyorum

Şimdi yine ameliyat denildiğini anlatan Oturaklı, sözlerine şöyle devam etti:
"Maddi ve manevi zaten bittim, bitirdiler beni. Başka özel bir hastanede tedavimi yaptırmalarını istiyorum. Bana gel yeniden ameliyat yapalım diyorlar. Ama ben yine o ameliyathaneye giremem. Tamamen psikolojim bozuldu. Beyaz önlüklü görmek istemiyorum. Belki hepsi kötü değil ama."   

Sağlık Bu Kadar Ucuz mu?

Sevgi Oturaklı, mağduriyeti nedeniyle hastane hakkında Sakarya Cumhuriyet Savcılığı'na şikayette bulunduğunu söyledi. Sakarya Cumhuriyet Savcılığı'na şikayette bulunduğunu anlatan Sevgi Oturaklı, sözlerini şöyle sürdürdü: "Oraya dilekçe verdim, iki üç ay oldu. Ama bana daha önce Çin malı kullandıklarını söylemiyorlar ve benden her defasında ücret alıyorlar. Benim 8 ayım hastanelerde geçti. Ben çocuğumu emziremedim. Ben 8 ay yatağımdan kalkamadım, eşim baktı geceleyin, annem baktı. Ben çocuğuma bakamadım süt veremedim. Ben dişçiye dahi gidemiyorum. Sağlık bu kadar ucuz mu? Daha önce hastane Çin malzemesi kullandığından dolayı Sağlık Bakanlığı'ndan iki defa uyarı yazısı almış. İnsanlar deneme tahtası mı? benim tedavimi yaptırsınlar. Bir defa daha olmayacağı ne malum? Benim o hastaneye güvenim kalmadı. Bu hastalığımla ilgili başka bir doktora gittim. Kaç tane ameliyat izi var diyor. Fizik tedavi görmem gerektiğini, psikolojik tedavi görmem gerektiğini söyledi."
Ayrıca Sadece Çin Malını Biz Kullanmadık

Kamera önünde konuşmayan Beyhekim Hastanesi Başhekimi Dr. Hikmet Kırdar ise, Sevgi Oturak'lının kendi hastanelerinde doğum yaptığını belirterek şunları söyledi: "Sevgi Oturaklı doğumdan sonra rahatsızlandı. Evet biz Çin malını kullandık birçok hastada. Ancak diğer hastalarda bir sorun olmadı. Sevim Hanım daha hassas olduğundan dolayı olumsuz etkilenmiş olabilir. Ayrıca sadece Çin malını biz kullanmadık. Çocuk ve kadın doğum evi de kullandı. Ardından Sağlık Bakanlığı'nın yazısından sonra biz, Çin mallarını toplattık. Bir daha kullanmadık"
dedi.

Gereken Yapılır

İl Sağlık Müdürü Hasan Bektaş ise, bu konuda bir şikayet geldiğini belirterek "
İnceleme yapıyoruz. Tıbbi etik kuralları dışında bir şey yapılırsa gereği yapılır. Sağlık Bakanlığı ilk önce bu malzemelerin kullanımına izin verdi. Ardından alerjik vakalara neden olduğu gerekçesiyle toplatıldı" diye konuştu
15 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]