Sakarya'da 'S' plaka dönemi başlıyor

Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu, bir süredir devam eden ve servis taşımacılığı sektörü için hayata geçirileceği müjdelenen ‘S’ plaka uygulamasında hazırlıkların tamamlandığını söyledi.

Servis taşımacılığı sektöründe çalışan esnafın merakla beklediği ‘S’ plaka uygulamasında tüm hazırlıkların tamamlandığını açıklayan Başkan Toçoğlu, “Uygulamada servis taşımacılığını fiilen yapan esnafımızın herhangi bir mağduriyet yaşamamasını şiar edindik. Ne olası rant hesaplarına ne de fırsatçı girişimlere geçit vermeyeceğimizi sürekli belirttik. Hedefimiz belliydi; uygulamada asla ihtiyaç fazlasına izin vermeyecektik ve vermedik. ‘S’ plaka hayırlı olsun” dedi.

Daha önce SATSO Başkanı Mahmut Kösemusul, SESOB Başkanı Hasan Alişan ve oda başkanları ile bir araya gelen Başkan Toçoğlu, servis araçları plaka çalışmasında ihtiyaç fazlasına geçit olmayacağını vurgulamış, sektörün işin ehli olan esnaf ile devam edeceğini ifade etmişti.

Başvurular 3 Ağustos’ta Başlıyor

Tüm paydaşlar ile gerekli çalışmalar da başlatılmış, mevcut kayıtlar üzerinde disiplinli bir yöntem takip edilmişti. Fiilen servis taşımacılığı yapan esnaf ile ilgili rakamlar tettik edilmiş, bu konuda fırsatçı yaklaşımlara geçit verilmeyeceği birçok kez kamuoyuna duyurulmuştu. Gelinen noktada ‘S’ plaka için kriterler belirlendi. Uygulama ihtiyaç fazlası araçlara alan açmayacak olmasının yanı sıra, esnafın mağduriyet yaşamamasını da sağlayacak. Tamamlanan süreç ve Büyükşehir Belediyesi Temmuz Meclisi’nce alınan karar ile birlikte ‘S’ plaka uygulamasında başvuru süresi 3 Ağustos Pazartesi günü ile birlikte başlıyor.

"İhtiyaç Fazlasına Yer Yok"

Uygulama ile ilgili değerlendirmelerde bulunan Başkan Zeki Toçoğlu, “S’ plakada uygulaması için yola çıktığımızda ‘Uygulamada esnafımızın, Büyükşehir ve paydaşlarının sorun yaşamasını istemiyoruz’ demiştik. Süreç boyunca son derece yerinde tahliller yaptık, eldeki verileri profesyonelce değerlendirdik. Servis taşımacılığını fiilen yapan esnafımızın herhangi bir mağduriyet yaşamamasını şiar edindik. Ne olası rant hesaplarına ne de fırsatçı girişimlere geçit vermeyeceğimizi sürekli belirttik. Hedefimiz belliydi; uygulamada asla ihtiyaç fazlasına izin vermeyecektik ve vermedik” diye konuştu.

‘S’ Plaka Hayırlı Olsun

Toçoğlu, “Hamdolsun tam da belirlediğimiz kriterlere uygun bir çalışma gerçekleştirdik. İnşallah temel çerçevesi çizilen servis araçları plaka uygulamasında fiilen bu işi yapan esnafımız öncelikli bir şekilde yararlanacak. Biz bu sürecin oldukça zor geçeceğini biliyorduk. Ancak SESOB, SATSO ve diğer paydaşlarımızla kararlı bir çalışmayı nihayete erdirdik. Esnafımız için en iyi modeli belirledik. Servis taşımacılığı sektöründe çalışan esnaf kardeşlerimize ve şehrimize ‘S’ plaka hayırlı olsun. Ayrıca uygulamada bizimle birlikte çalışan SESOB Başkanımız Hasan Alişan ve SATSO Başkanımız Mahmut Kösemusul’u da tebrik ediyorum” dedi.

Uygulamadan Kimler Yararlanacak?


Uygulamada bir sonraki adım ile ilgili bilgiler veren Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Dairesi Başkanı Fatih Pistil ise, “S’ plaka servis taşımacılığı yaptığını belgeleyen esnafa verilecek. Bu kapsamda 2014 yılına ait vergi kaydı, oda kaydı, fatura ve servis aracına ait ruhsat belgelerinin bulunması gerekecek. Bu belgeleri elinde olan esnaflar 7 bin 500 TL karşılığında; bunun dışında 30 Mart 2014 tarihi öncesinde Büyükşehir sınırları dahilinde çalışıp da Büyükşehir’den Güzergah İzin Belgesi bulunmayanlara 10 bin TL bedelle teslim edilecek” ifadelerini kullandı.

"S Plakayla Hizmet Standardı Yükselecek"

Pistil şunları kaydetti; “Uygulamada başvurular 3 Ağustos Pazartesi günü başlıyor. Başvuru süresi 90 gün olarak belirlendi. Bu süre içerisinde başvuruda bulunmayanların bir daha başvuru hakkı bulunmayacak. Halk Otobüsü ile tahditli ‘T’ ve ‘M’ plaka sahipleri de talepte bulunmaları ve mevcut plaka haklarından feragat etmeleri halinde, UKOME Genel Kurulu’nca onay verilecek miktarda S plaka alabilecek. Hak sahipleri Büyükşehir Belediyesi’nden 3, SESOB ve SATSO’dan birer kişiden oluşacak 5 kişilik komisyonca incelenecek ve belirlenecek. Uygulamanın başlamasıyla ‘S’ harf serisinden 54 plakalı araçların dışında hiçbir araçla şehir genelinde servis taşımacılığı yapılamayacak. ‘S’ plaka; esnafı koruma, emniyet, konfor, denetim ve hizmet standardının artmasını sağlayacak. Sakarya’ya hayırlı olsun.”

8 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]