Sakarya'da Polis Haftası böyle kutlandı

Sakarya’da Polis Teşkilatının 169. yıl dönümü düzenlenen törenle kutlandı.

Kent Meydanı\'nda yapılan törene Sakarya Valisi Mustafa Büyük, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Bilgehan Saymaz, Sakarya Emniyet Müdürü Osman Babadağı, Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu, Başsavcı Vekili Haydar Memiş, Sakarya Üniversitesi Rektör Vekili Musa Eker, SATSO Başkanı Mahmut Kösemusul, İl Milli Eğitim Müdürü Yavuz Selim Sandıkçı, Hakimler, Savcılar, Polis Memurları ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Saygı duruşunun bulunulması ve İstiklal Marşının okunmasıyla başlayan program Sakarya Emniyet Müdürü Osman Babadağı konuşmasıyla devam etti. Babadağı, ”Tarihin her döneminde demokratik devletlerin temel görevi, onun asli unsuru olan vatandaşlarını can ve mal güvenliğini korumak, huzur ve güveni sağlamak olmuştur. İlk defa polis adı verilen gerçek anlamda polis teşkilatı 10 Nisan 1845 tarihinde yayınlanan polis nizamnamesi ile kurulmuştur. 169 yıldan bu yana güven getiren, darda ve zorda olanlara yardım eden, yardım etmeyi kendisine görev sayan be görevi içtenlikle sürdüren, her zaman vatadaşın güven huzurunu isteyen bir teşkilatız. Türk Polisi, anayasa ve yasalardan aldığı görevini yerine getirirken insana saygılı, şefkati, güler yüzü şiar edinmiştir. Ayrıca görev anlayışımızdaki dürüst, tutarlı, adil ve samimi tutumlar bize gösterilen güven ve destekle daha iyiye ulaşacaktır. 169 yıldır vatandaşımızın hizmetinde olan emniyet teşkilatımızın bu anlamlı gününde vatanın ve milletin bölünmez bütünlüğü ile halkın can, mal ve asayiş güvenliği uğrunda hayatlarını feda eden, hatıralarını her zaman kalbimizde taşıdığımız şehitlerimizi rahmetle, Cumhuriyetimizin kurucusu başta Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları ile kahraman gazilerimizi, emekli dul ve yetimlerimizi minnetle anar, tüm mesai ve silah arkadaşlarıma ve onların aile fertlerine sağlık, mutluluk ve esenlikler diler, bu anlamlı günümüze katkılarımızdan dolayı şahsın ve teşkilatımın adına şükranlarımı sunarım“ dedi.

Sakarya Emniyet Müdürü Osman Babadağı’nın konuşmaların ardından Gazi Nuri Çamur şehit şiiri okudu. “Cumhuriyetimizin 90. Yılında gençlerin gözünde polis“ isimli şiir, kompozisyon ve afiş yarışmasında dereceye giren öğrencilere ödül verildi.
10 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]