Sakarya'da özelleştirme karşıtı eylem

Türk-İş Sakarya Bölge Temsilciliği, termik santraller ve kömür ocaklarının özelleştirilmesine karşı basın açıklaması yaptı.

Bölge Temsilcisi Cemal Yaman, sendika üyelerinin katılımıyla AK Parti İl Başkanlığı önünde yaptığı açıklamada, Yatağan, Kemerköy ve Yeniköy termik santralleri ile bazı kömür ocaklarının özelleştirilmesine karşı dün Türkiye genelinde başlattıkları iki saatlik çalışmama haklarını kullandıklarını söyledi.

Bugün de bu konuda son kez uyarıda bulunmak üzere toplandıklarını belirten Yaman, özelleştirmeye karşı mücadelenin Türkiye işçi sınıfının onur ve varlık savaşı olduğunu ifade etti.

Yaman, özelleştirmeye karşı çok direndiklerini ve mücadele ettiklerini dile getirerek, şunları kaydetti:


\'\'Ancak ne yazık ki, bu yağmaya bu talana engel olamadık. Bu özelleştirmeler doğru değil. \'Kamu kurumlarını yok pahasına satmayın\' dedik, dinlemediler. Bu kadar özelleştirmeden ülkemiz ve halkımız ne kazandı? Hiç bir şey kazanmadı. Aksine, çok şey kaybetti. Soma\'da arkadaşlarımızın iş cinayetlerine kurban gitmesi birilerine ders olmalıdır. Yeni canların yitirilmemesi için bu özelleştirmeler derhal durdurulmalıdır."
9 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]