Sakarya'da olimpiyat hizmet merkezi açıldı

Gençlik ve Spor Bakanlığı\'nca Ulusal Spor Planı çerçevesinde 20 ilde yapılması planlanan Türkiye Olimpiyat Hizmet Merkezi (TOHM) Sakarya ayağı, düzenlenen törenle açıldı.

Bakanlık tarafından uygulamaya konulan Ulusal Spor Planı çerçevesinde, 20 ilde 17 farklı spor branşı için eğitim merkezleri kuruluyor. Törenle açılışı gerçekleştirilen Sakarya\'daki merkezde ise kano ve kürek branşları için sporcu yetiştirilecek. İlk etapta 20 kürek ve 20 kano branşında sporcunun kalacağı merkezde, sporcuların tüm masrafları, sağlık güvenceleri ve sosyal hakları devlet tarafından karşılanacak.  

2020 Tokyo Olimpiyatları

Sapanca Gölü kıyısında faaliyete geçen merkezde, kano ve kürek branşlarındaki sporcular, milli takım antrenörleri tarafından eğitilecek ve 2020 Tokyo Olimpiyatları\'nda madalya için mücadele edecek. Açılış töreninde konuşan Sakarya Valisi Mustafa Büyük, Türkiye\'nin genel anlamda spordaki başarıya büyük önem verdiğini söyledi.  Büyük, Türkiye\'de herkesin sporu ve sporcuyu desteklediğine işaret ederek, "Her branşta, yeni sporcular yetiştirmeli ve iyi dereceler alınmasını sağlamalıyız. Her spor dalında imkanları artırarak sağlık nesiller yetiştirmek için çalışıyoruz. Bu konuda devletimiz çok önemli destekler veriyor. İnşallah bu destekler artarak devam edecek" dedi.

Kürek ve kano branşları


Faaliyete geçen merkezin, Türkiye\'de sporun gelişimi için önemli bir yatırım olduğunu vurgulayan Büyük, "Burada kürek ve kano branşlarında yarışan sporcularımız en iyi şekilde olimpiyatlara hazırlanacak. Gençlerimize güveniyoruz. İnşallah onlar da en iyi dereceleri elde edebilmek için mücadele edecek. Hep birlikte bu merkezde, olimpiyatlarda madalya kazanacak sporcuları yetiştireceğiz" şeklinde konuştu.

Sakarya Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Salih Koşu da Türkiye\'nin 2020 olimpiyatlarına ev sahibi olamadığını ancak Tokyo\'da düzenlenecek şampiyonada en yüksek madalya sayısına ulaşmak istediklerini dile getirdi.
10 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]