Sakarya'da okullar 2 gün tatil

Sakarya\'da yoğun kar yağışı nedeniyle ilk ve orta dereceli okullar ile liselerde eğitime iki gün ara verildi. Engelli personel ile hamileler de iki gün idari izinli sayılacak. Vali Hüseyin Avni Coş, tatil haberini Twitter hesabından duyurdu. 

Sakarya Valiliği, öğretmen ve öğrencilerin güvenliği için yarın ve perşembe günü ilk ve orta dereceli okullar ile liselerde eğitime iki gün ara verdi. Kamuda çalışan engelli ve hamilelere de iki gün izin verildi. Vali Coş, Twitter hesabından yaptığı açıklamada, "Olumsuz hava şartlarının giderek etkisini artıracak olması nedeniyle ilk, orta ve liselerde eğitime iki gün ara verilecektir. Öğrenci ve öğretmenlerimizin güvenliği için 7-8 Ocak Çarşamba ve Perşembe günleri ilk, orta ve lise dereceli okullarımız tatil edilmiştir. Her şey göz bebeğimiz öğrencilerin güvenliği için. Onların da tatili iyi değerlendirmelerini bekliyoruz. Kamu\'da çalışan engelli kardeşlerimiz ve hamile personelimiz de iki gün idari izinli sayılacaktır." dedi. 

Kent merkezinde kar kalınlığı 20 santimetreye ulaştı. Kar yağışı ulaşımda aksamalara neden oldu. Büyükşehir Yasası\'yla mahalleye dönüşen 55 köy yolu ulaşıma kapandı. İlde dün gece başlayan gün boyu aralıklarla etkisini sürdüren kar yağışı, kent merkezinde akşam saatlerinde şiddetini artırdı. Kar kalınlığı kent merkezinde 20 santimetreye ulaştı. 

Kar yağışı ulaşımda aksamalara yol açtı. Şehrin birçok noktasında ulaşım güçlükle sağlanıyor. Saat 18.00 itibariyle Geyve ilçesinde 30, Pamukova\'da 10, Kocaali\'de 7, Akyazı\'da 3, Sapanca\'da 3 ve Karapürçek\'te 2 köy yolu ulaşıma kapandı.

Karla mücadele çalışmaları Büyükşehir Belediyesi ve ilçe belediyeleriyle ortaklaşa yürütülüyor. Büyükşehir Belediyesi 11 ekip, 93 personel ve 42 araç ile karla mücadele ediyor.

Şehirlerarası TEM, D-100 ve D-650 karayollarında da kar yağışı ulaşımı olumsuz etkiliyor. TEM\'de karayolları ekipleri, diğer karayollarında ise özel firmalar kar küreme ve tuzlama çalışmalarını aralıksız sürdürüyor.

Karla kaplanan yollarda yayalar yürümekte güçlük çekiyor. Çark Caddesi\'nde kayarak düşen bir kişi yaralandı. Yaralı kişi, ambulansla Sakarya Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesine kaldırıldı. 

İl Meteoroloji Müdürlüğü\'nden alınan bilgiye göre, kar yağışı bu gece ve yarın da aralıklarla etkisini sürdürecek. Hava sıcaklığının gece eksi 2, gündüz ise 0 derece olması bekleniyor. 

 

9 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]