Sakarya'da Kutlu Doğum'a yakışır final

Sakarya Müftülüğü’nün il genelinde farklı organizasyonlarla gerçekleştirdiği 2016 yılı Kutlu Doğum etkinliklerinin Final Programı gerçekleştirildi.

Sakarya Kutlu Doğum Final Programı, binlerce Sakaryalının ve binlerce öğrencinin katılımıyla Atatürk Kapalı Spor Salonu’nda yapıldı. Gerçekleştirilen programa Sakarya Valisi Hüseyin Avni Coş, Sakarya Büyükşehir Belediyesi Başkan vekili Ali Kasım Aksoy, İl Milli eğitim Müdürü vekili Aleattin Dişli, Sakarya Üniversitesi (SAÜ) İlahiyat Fakültesi Dekanı Mehmet Günay, Müftü Yardımcıları, STK temsilcileri ve çok sayıda davetli katıldı.

Program, öğrencilerden Durmuş Ali Bulut'un Kur’an tilavetiyle başladı. Kur’an tilavetinin ardından açılış konuşmasını yapan Sakarya Müftüsü İlyas Serenli; “Dinimizi insanlarımıza aktarmayı görev edinen Diyanet işleri başkanlığımız 2016 yılı kutlu doğum temasını ‘Hz. Peygamber, Tevhid ve Vahdet’ olarak belirlemiştir. Hafta boyunca yurt içinde ve yurt dışında gerçekleştirilen illerde bu konu ele alınmıştır. İnsanlık 14 asır önce ölmüştü. Sevgili Peygamberimiz insanlığıa hayat vermeye gelmişti. İnsanlık eseri sahibine düşmüştü. Allah Resulü'nü gönderdi, insanlığı yüceltti. Bugün onun Kutlu Doğum ikliminde insanlığı yüceltmek, insanlığı yeniden yaşatmak rahmetine her zamankinden daha fazla ihtiyacımız vardır. Tüm ortaokul ve liselerde İl Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliği ile Dini Bilgiler yarışması (DBY) gerçekleştirildi. Yarışmaya ilimiz genelinde yüzbinlerce öğrenci kendi isteğiyle katılmıştır. Yarışma sonuçlarına göre her okulun sınıflar birincisi olan öğrencilere hediyeleri verilecektir. Gelecek yıllarda da bu tür organizasyonları yapmaya ve önemli projeleri hayata geçirmeye devam edeceğiz” dedi.

Görme Engelli Nazlı Deniz Tantan’ın okumuş olduğu ‘Mümin Kardeşim’ şiir salondakilerden büyük alkış aldı. Sakarya Müftülüğü Çocuk İlahi Korosu ise birbirinden güzel ilahileri seslendirdi.

Program "40 Hadis Ezberleme" yarışmasında dereceye giren öğrencilerin ödüllendirilmesinin ardından sona erdi.
8 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]