Sakarya'da Kutlu Doğum Haftası Etkinlikleri

Sakarya'da Kutlu Doğum Haftası etkinlikleri kapsamında İl Müftülüğü'nce sema gösterisi ve tasavvuf musikisi konseri verildi.

Atatürk Spor Salonu'ndaki programa Sakarya Valisi Hüseyin Atak, Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Duran, Ak Parti Sakarya Milletvekili Recep Yıldırım, Sakarya İl Müftüsü Sinan Cihan ile çok sayıda vatandaş katıldı. Programın açılış konuşmasını yapan İl Müftüsü Sinan Cihan, modern dünyada yaşayan insanların, Hz. Muhammed'in (s.a.v.) getirdiklerine bir yemek kadar muhtaç olduğunu söyledi. Savaşta dahi merhameti hatırlatan bir Peygamberi anlamanın zamanı geldiğini kaydeden Cihan, "O, Peygamber ki ışığı ve nuru ile karanlık dünyamızı aydınlatıyor. Yaşadığımız bu âlemde biz Rabbimizi onun sayesinde tanıdık. Ve diyoruz ki gel yeniden misafirimiz ol, iki cihan güneşi peygamberimiz. Sana sonsuz kere muhtacız." dedi.

Programda Türkiye'de Mevlevilik konusunda araştırmalar yapan Ömer Tuğrul İnançer, "Peygamber ve Mevlana" konulu konferans verdi. Konferansın ardından Kültür ve Turizm Bakanlığı Musiki Topluluğu'nun eşliğinde Ahmet Özhan, tarafından konser verildi. Özhan, Türk Tasavvuf Müziğinin sevilen eserlerini seslendirdi. Programın sonunda Tuğrul İnançer'in yönettiği sema gösteri yapıldı.
15 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]