Sakarya'da kedi ve kuşlar için evler yapılıyor

Sakarya Orman ve Su İşleri Şube Müdürlüğü, Adapazarı\'nda sokak kedileri için farklı bölgelere kedi evi, tabiat parklarına da kuş evleri yerleştiriyor.

Sakarya Orman ve Su İşleri Şube Müdürlüğü, Adapazarı şehir merkezindeki sokak hayvanları ve yaban kuşlarının korunmalarına yönelik çalışma başlattı. Sokak kedileri için şehir merkezinde belirli noktalara ahşaptan yapılan 1 metre 80 santimetre yüksekliğindeki kedi evleri konulacak. Bu şekilde sokak kedilerinin korunmaları amaçlanırken, ilk etapta 4 kedi evinin yapılacağı belirtildi.

Sakarya Orman ve Su İşleri Şube Müdürü Vedat Dilaver, yaban kuşlarının korunması için de tabiat parklarına ahşap kuş evleri yerleştirildiğini söyledi. Dilaver kuşların doğal yaşamın vazgeçilmez bir parçası olduğunu belirterek, "Kuşlar yüzyıllardır ecdadımız tarafından sevilmiş ve korunmuştur. Öyle ki bir zamanlar eski ahşap evlerde bile saçak altlarında kuşlar için barınaklar, kuş evleri yapılırdı. Kurum olarak da serçe, saka, kırlangıç gibi korunmaya muhtaç küçük kuşlar için tabiat parklarımızdaki ağaçlara ahşap kuş evleri yerleştiriyoruz" dedi.

10 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]