Sakarya'da Kariyer ve İstihdam Fuarı başladı

Sakarya Üniversitesi Meslek Yüksekokulları, öğrencilerini mezuniyet sonrası hayata hazırlarken, bilgi ve tecrübelerini arttırmak amaçlı gerçekleştirdiği projeleriyle beraber birçok etkinliğe de imza attı.

MEYOK Koordinatörlüğünce Sakarya Meslek Yüksekokulu\'nda gerçekleştirilen bir diğer etkinlik de Kariyer Fuarı. Sakarya Üniversitesi Meslek Yüksekokullarında okuyan öğrencilerin, Türkiye’deki işletmelerin İnsan Kaynakları Uzmanları ile bir araya gelmesini sağlamak amacıyla Sakarya Meslek Yüksekokulu yerleşkesinde Kariyer Günleri gerçekleşiyor. Kariyer Fuarı  Sakarya Üniversitesi, Sakarya Büyükşehir Belediyesi, SATSO, Sakarya Ticaret Borsası, İŞ-KUR, SESOB ve SMMMO işbirliği ile düzenleniyor. Fuar programında stant açan işletmelere tanıtım sunumları gerçekleştirme imkanı sağlamak için sınıflar tahsis edildi. İşletmelerde istihdam olanakları, mezuniyet sonrası kariyer planlaması gibi konularda uzmanların bilgi ve tecrübelerini paylaştığı kariyer fuarına Sakarya Üniversitesi Meslek Yüksekokulları\'ndan çok sayıda öğrencinin katıldı.

SakaryaReheberim.com
mikrofonlarına konuşan Sakarya Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü Tekin Kaya ve MEYOK Koordinatörü Prof. Dr. Mehmet Sarıbıyık Kariyer Fuarı\'na katılan öğrencilerin mezun olduktan sonra iyi bir fırsat yakalayacaklarını belirtti.

Sakarya Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü Tekin Kaya, "Öğrenciler burada mezun olduktan sonra, tanıştığı firma yöneticisiyle gidip tanışma imkanı yakalayacak. Bu hem firma açısından hem de mezun olan öğrenciler açısından olumlu sonuçlar yaratacak" dedi.

MEYOK Koordinatörü Prof. Dr. Mehmet Sarıbıyık ise, "Öğrencilerimizi sektörle buluşturmaya devam ediyoruz. Kariyer Fuarı, öğrencilere iş başvurusu yapma imkanı sağlıyor" dedi.
Tekin Kaya ve Mehmet Sarıbıyık'ın mikrofonlarımıza yaptığı açıklamalar:
11 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]