Sakarya'da ilk hac kafileleri dualarla uğurlandı

2014 yılı hac organizasyonuyla kutsal topraklara gidecek hacı adayları bir yıllık heyecanlı bekleyişin ardından kafileler halinde dualar ve gözyaşlarıyla uğurlanmaya başladı. Sakarya’dan da toplam 350 kişiden oluşan ilk iki kafile Sakarya Büyükşehir Terminali Hac ve Umre Organizasyonu Alanı\'nda gerçekleştirilen uğurlama programının ardından yola çıkarak Medine’ye hareket etti.

Adapazarı Din Görevlileri Ali Güzeldal ve Vahit Yeniay’ın okudukları Kur\'an-ı Kerim tilaveti ve Kasideler ile başlayan program, Sakarya Müftülüğü Tasavvuf Musikisi Topluluğu’nun icra ettikleri dinleyenleri mest eden ilahi dinletileri ile devam etti.

İl Müftü Yardımcısı Yusuf Akkuş’un kısa bir konuşma yaptığı Program, İl Müftü Yardımcısı Nejdet Arman’ın yaptığı dua ile son buldu. Programda bir konuşma yapan Sakarya Müftüsü İlyas Serenli; ‘Kutsal Hac yolculuğunun çok müstesna bir yolculuk olduğunu hatırlatarak, bütün hacı adaylarından bu bilinçte hareket etmelerini’ istedi. Sakarya Müftüsü İlyas Serenli konuşmasını; hacı adaylarından ‘Sakarya\'mız, ülkemiz ve Gönül Coğrafyamız’ için dua isteyerek tamamladı. Binlerce hacı adayı yakınının katıldığı programın sonunda gerçekleştirilen vedalaşma esnasında ise duygu dolu anlar yaşandı.

Türkiye\'den bu yıl 61 bin 300 kişi hac farizasını yerine getirmek amacıyla kutsal toprakları ziyaret edecek. Hacı adaylarının yüzde 53’ünü kadınlar oluşturuyor. Bu yılki en yaşlı hacı adayı 94 yaşındayken, en genç hacı adayı ise 15 günlük bir bebek oldu. Kutsal topraklardan dönüşler 8 Ekim’de başlayacak ve son kafile 30 Ekim’de yurda giriş yapacak. Hacı adaylarından 22 bin 231 kişi şirketler aracılığıyla, kalan yüzde 60\'lık kısmı ise Diyanet İşleri Başkanlığı organizasyonuyla hacca gidecek. Ayrıca 8 bin vatandaş da Avrupa, ABD, Avustralya ve Kanada\'dan hac görevi için iştirak edecek. Bu yıl da yine şehit yakınları ve gaziler için 600 kişilik kontenjan ayrıldı.
9 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]