Sakarya'da halk otobüsünde panik!

Adapazarı ile Söğütlü ilçesinde taşımacılık yapan özel halk otobüsü Adapazarı İlçesi Şeker Mahalle kavşağında kırmızı ışıkta beklediği sırada aracın yaptığı arızayı yanlış anlayan yolcular panik halinde otobüsü terk etti.

Kırmızı ışıkta beklerken otobüs şoförünün “Piston aşağıya indi” sözcüğünü yanlış anlayan yolcular panik halinde otobüsü terk etti. Otobüsün motor bölümünde meydana gelen arızayı yanlış anlayan yolcuların panik halinde otobüsü terk etmesi şoförü şaşırttı. Şoför hatasını anlayarak yolculara yavaş olmaları konusunda seslense de araç içerisinde yaşanan panik sona ermedi.Yolcuların panik hali otobüs içerisinde bulunan kameraya yansıdı.
Sakarya'da bir midibüs şoförünün kırmızı ışıkta beklerken aniden araçtan inmesi üzerine yolcuların panik halinde kendilerini dışarıya atmasının görüntüleri sosyal medyada izlenme rekorları kıradursun olayın kahramanı midibüs şoförü Recep Barmaksız, yolcuları paniklettiği için hatalı olduğunu vurgulayarak haberlerde yer aldığı şekliyle 'piston düştü' demediğini 'stop aşağıya' dediğine dikkati çekti.

Adapazarı –Ferizli arası çalışan bir minibüs şoförünün, Nisan 2012 tarihinde Adapazarı ilçesinde Orta Garaj'dan aldığı yolcuları Ferizli ilçesine götürürken aracın arıza yapması üzerine heyecanlanıp birden araçtan inmesi, yolcuları da paniğe sevk etmişti. 15 saniyede boşalan aracın görüntüleri internette izlenme rekoru kırmıştı.

Olayın üzerinden bir yıl geçtiğini belirten Recep Barmaksız, bir arkadaşının bu görüntüleri hata edip internete attığını söyledi. Barmaksız olayı şöyle anlattı: "Yolcumu aldım, istasyondan çıktım, ışıklara geldim. Kırmızı ışıkta beklerken araç rolantide çalışıyordu. Bu sırada teknik bir arızadan dolayı marş motoru tekrar devreye girdi. Bu sırada bir anlık panik yaşadım. Bunu yaşamamak mümkün değil. Diğer şoför arkadaşların başına da gelse o paniği yaşar. Ben kapıları açıp yolculara 'sakin bir şekilde aşağıya inin' demem gerekirken bir anlık panikten dolayı böyle bir olay yaşandı. O sırada 'piston düştü' dediğim söylendi. Biz burada tekrar görüntülere baktık. Öyle bir kelime yok. Ben orada 'stop aşağıya' demişim. Ben de sonradan kendimi seyrettim. Ben indim. Akü kutup başını çıkartmam gerekiyordu. Aracın tutuşmaması, yanmaması için akünün, aracın cereyanını kesmem gerekiyordu. Başka bir aracım daha önce benzer teknik arızadan dolayı yandı. Onun da vermiş olduğu reflekse o olaylar yaşandı. İndim, kutup başını çıkardım, olay sonlandı."
11 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]