Sakarya'da hafızlık ve ezan okuma yarışması yapıldı

Milli Eğitim Bakanlığı Din Öğretimi Genel Müdürlüğü tarafından her yıl düzenlenen İmam Hatip Liseleri Arası Hafızlık ve Ezan Okuma Yarışması 6. Bölge Finali Sakarya’da yapıldı.

Serdivan Belediyesi Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen yarışmaya; Sakarya, Ankara, Bilecik, Eskişehir, Bolu, Düzce, Zonguldak, Karabük, Kastamonu, Çankırı ve Bartın\'daki 15 imam hatip lisesinden 18 öğrenci katıldı. Düzenlenen programa; Vali Mustafa Büyük, Milli Eğitim Bakanlığı Din Öğretimi Genel Müdür Vekili Kenan Demirtaş, İl Müftüsü İlyas Serenli, İl Milli Eğitim Müdür Vekili Alaettin Dişli, Adapazarı İlçe Milli Eğitim Müdürü Ziya Cevherli, İlahiyat Fakültesi öğretim üyeleri, İl Milli Eğitim yöneticileri ile öğrenciler, öğretmenler ve vatandaşlar katıldı.

Sakarya Valisi Mustafa Büyük açılış töreninde yaptığı konuşmasında, imam hatip liselerinin eğitim sisteminde özel yeri olduğunu belirterek, her alanda, çok yönlü eğitim veren okulların çok güzel insanlar yetiştirdiğini ve iyi hizmetler yaptığını söyledi. İmam hatip liselerinin bir dönem yarıştan çekilmiş konumda olduğuna dikkati çeken Büyük, “Son dönemde Allah’a şükür, meydana gelen gelişmeler, düzenlemeler, desteklerle imam hatip liseleri artık eğitim hizmetleri içinde aktif olarak daha yoğun şekilde girdi. Eğitim mücadelesinde çok önemli katkı sağlamış oldular. Bu tür yarışmalara destek veriyorum ve katılmaya çalışıyorum” ifadesini kullandı. Vali Mustafa Büyük, bu tür yarışmaların iki yıl önce eğitime açılan imam hatip ortaokulları arasında da düzenlenmesi gerektiğini söyledi.

Yeteneklerini ortaya koydular

Milli Eğitim Bakanlığı Din Öğretimi Genel Müdür Vekili Kenan Demirtaş da öğrencilerin yeteneklerini geliştirmek, sosyal-kültürel ve özgüvenlerini arttırmak amacıyla hafızlık, ezan ve Kur\'an-ı Kerim okuma yarışmaları düzenlediklerini anlattı. Bu yarışmaların öğrencilerimizin hayata ve mesleğe hazırlanmasında önemli yeri olduğunu ifade eden Demirtaş, “İmam hatip liseleri, 1924\'ten bu yana mesleğe yönelik eğitimin yanı sıra genel eğitim-öğretim faaliyetleriyle de milletimizin takdir ve teveccühlerini kazanmıştır. Gençlerimizin gelişim düzeyine göre din eğitimi vermek, toplumsal konularda düşünmelerini sağlamak ve bakış açılarını geliştirmek, din eğitimi anlayışımızın temel parametrelerini oluşturmaktadır” değerlendirmesinde bulundu.

Yarışmanın organizasyonunu üstlenen Adapazarı Anadolu İmam Hatip Lisesi Müdürü Kadir Gezer’in de günün anlamını belirten konuşmasının ardından yarışmalara geçildi. Jüri Başkanlığını İl Müftüsü İlyas Serenli, jüri üyeliklerini İlahiyat Fakültesi öğretim üyelerinin yaptığı yarışmada öğrenciler Hafızlık ve Ezan Okuma dallarında yeteneklerini ortaya koydular.

Türkiye finalinde yarışacaklar

Hafızlık dalında Sakarya, Eskişehir, Bartın, Bolu, Düzce, Ankara, Kastamonu, Zonguldak illerinden öğrenciler yarışırken, Ezan Okuma dalında Sakarya, Kastamonu, Zonguldak, Karabük, Bilecik, Ankara, Bartın, Eskişehir, Çankırı ve Düzce illerinden öğrenciler yarıştılar.

Hafızlık dalında Adapazarı Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencisi Ömer Faruk Mutlu, Ezan Okuma dalında ise Hendek Anadolu İmam Hatip Lisesi’nden Batuhan Eren yarışmada ilimizi temsil ettiler. Büyük beğeniyle izlenen yarışmada, dallarında birinci olan öğrenciler 1 Haziran’da Van İli’nde yapılacak Türkiye Finalinde yarışacaklar.
9 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]