Sakarya'da güvenlik tedbirleri en üst seviyeye çıkarılacak

Sakarya İl Emniyet Müdürü Osman Babadağı 30 Mart tarihinde yapılacak olan yerel seçimlerin güven ve huzur içinde geçmesi için güvenlik tedbirlerinin en üst seviyeye çıkarılacağını belirtti.

Sakarya İl Emniyet Müdürü Osman Babadağı’nın göreve başlaması ve yaklaşmakta olan mahalli idareler seçimleri ile ilgili Emniyet Müdürlüğü MOBESE Toplantı salonunda bir toplantı yapıldı.

Babadağı yaptığı konuşmasında, “İzmir Teftiş Kurulu Bölge Müfettişliğinde Polis Başmüfettişi olarak çalışmakta iken, 10 Ocak tarihinde Sakarya İl Emniyet Müdürü olarak yeni görevine başlamış bulunmaktayım. Sakarya gibi stratejik ve ekonomik yönden önemli bir ilde sizlerle birlikte görev yapmaktan heyecan ve gurur duyuyorum. Teşkilatımız; çağdaş, demokratik, köklü ve temel kurumlardan biridir. Son yıllarda gösterdiği gelişme ve teknoloji kullanımındaki atılımı sevindiricidir. Birlikte çalışacağımız süre içerisinde moral ve motivasyona önem verip, karşılıklı sevgi, saygı ve işbirliği içerisinde samimiyeti en yüksek düzeye çıkaracağız. Üniformamızı gururla taşıyıp selamlaşacak, aramızdaki birlik ve beraberliğin sembolü olan disiplin ve hiyerarşik yapıyı her zaman ön planda tutacağız” dedi.

“Her vatandaşımız bizim için çok önemli ve değerlidir” diyen Babadağı şöyle devam etti:

“Bize güvenen, bizden desteğini hiçbir zaman esirgemeyen halkımızın, bu güvenini zedelemeden onlara en iyi, en kaliteli hizmeti sunacağız. Sevgi, adalet, eşitlik, sabır ve nezaket ile vatandaşımızın memnuniyetini esas alıp, Polis-halk ilişkilerini artırarak devam ettireceğiz. İnsan hakları ve hukukun üstünlüğü ilkelerinden ödün vermeden, kanun hâkimiyetini sağlayacak, devletin polisi olarak halkın güvenlik hizmetini hassasiyetle yerine getireceğiz. Hedefimiz; mülki ve adli makamlar ile uyum ve işbirliği içerisinde, yasaların bizlere verdiği yetki sınırlarına ve hukuk devleti olmanın gereğine bağlı kalarak, öncelikle suçun işlenmesini önlemek, kanunlara aykırı davranışta bulunarak suç işleyen failleri, en kısa sürede yakalamak, adli makamlara teslim ederek vatandaşlarımızın huzur ve güven içerisinde yaşamasını sağlamaktır.”

30 Mart Pazar günü yapılacak olan Mahalli İdareler Seçiminin huzurlu, güvenli bir ortamda gerçekleştirilmesi ve seçmen iradesinin sağlıklı bir şekilde sandığa yansımasının sağlanması adına güvenlik güçlerince alınması gereken tedbirlerin en üst seviyeye çıkartılarak güven ortamının devamlılığın sağlanacağını kaydeden Babadağı, “Bu anlayışla Devletin ve Milletin bekası için canını feda eden aziz şehitlerimizi rahmetle, gazilerimizi minnetle anar, halen üstün hizmet ve sorumluluk anlayışı içerisinde görev yapan her kademedeki meslektaşlarıma başarılar dilerim” dedi.

Mahalli idareler seçimler ile ilgili İl Emniyet Müdürlüğünce seçim dönemiyle ilgili alınan tedbirler ise şöyle açıklandı:

“Mahalli idareler seçiminin huzurlu ve güvenli bir ortamda yapılmasını sağlamak amacıyla ilimiz genelinde polis sorumluluk alanında alınacak güvenlik tedbirlerinin koordinasyonu ve seçim süreci içerisinde meydana gelebilecek olaylarla ilgili bilgilerin sağlıklı bir şekilde toplanması ve değerlendirilmesi için İl Emniyet Müdürlüğü bünyesinde Seçim Harekat Merkezi oluşturulmuştur. Seçim dönemi süresince karşılaşılacak problemlerin çözümü ve tereddütlerin giderilmesi amacıyla ilgili seçim mevzuatı çerçevesinde yapılacak görevler hakkında İl Emniyet Müdürlüğü personeli için bilgilendirme toplantısı yapılmıştır. 1 Ocak 2014 tarihinden itibaren İl Seçim Kurulunda 24 saat esasına göre gerekli güvenlik tedbirleri yeteri kadar personelle alınmıştır. Muhtarlıklar etrafında gerekli güvenlik tedbirleri alınmıştır. Alınan güvenlik tedbirleri, muhtarlık bölgesi askı listelerinin askıda kalacağı süre boyunca devam ettirilecektir. Siyasi Parti binaları ve Seçmen irtibat Büroları etrafında gerekli güvenlik tedbirleri alınmıştır. Seçim dönemi süresince, genel güvenlik kapsamında yürütülen devriye hizmetlerinin periyodu arttırılmıştır.”
10 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]