Sakarya'da güvenlik kamerası seferberliği başlatıldı

Sakarya Emniyet Müdürlüğü tarafından başlatılan ‘Güvenlik Kameraları İle Daha Güvenli Yaşam Alanları Projesi’ kapsamında iş yerlerinde ve yaşam alanlarında güvenlik kameraları ve güvenlik sistemlerinin yaygınlaştırılması amacıyla çalışma başlatıldı.

Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası 28’inci ve 31’inci Meslek Komitesi üyeleri müşterek bir toplantı tertip ederek Emniyet Müdürlüğü’nün girişimleriyle hazırlanan ‘Güvenlik Kameraları İle Daha Güvenli Yaşam Alanları Projesi’ hakkında bilgi aldılar. SATSO Yönetim Kurulu Üyesi ve 28’inci Meslek Komitesi Üyesi Emrullah Terzioğlu, 31’inci Meslek Komitesi’nde Meclis Üyesi Behlül Bayrak ve Necmettin Kırık ev sahipliğinde gerçekleştirilen toplantıya iki komitenin üyeleri iştirak etti. Toplum Destekli Polis Şube Müdürü Halil İbrahim Keskin Özel Güvenlik Kameraları ve il asayişinin arttırılmasına yönelik Emniyet Müdürlüğü çalışmaları hakkında bilgi verdi.

Güvenlik Kameraları İle Daha Güvenli Yaşam Alanları Projesi’nin detayları hakkında bilgi veren Keskin, söz konusu projenin Sakarya\'nın asayiş ve güvenlik durumunu birkaç kademe yukarı çıkaracağını belirterek Sakarya Emniyet Müdürlüğü tarafından iş yerlerinde ve yaşam alanlarında güvenlik kameraları ve güvenlik sistemlerinin yaygınlaştırılması amacıyla başlatılan çalışmanın detayları ile ilgili bir sunum gerçekleştirdi.

Keskin yaptığı sunumda şunları belirtti:


“Bu proje ile ilimizde suçların önlenmesi, suç işlemenin zorlaştırılması, suç ve suçluların kolayca tespit edilerek yakalanabilmesi hedeflenmektedir. Emniyet Müdürlüğümüz tarafından ‘Güvenlik kameraları ile daha güvenli yaşam alanları’ sloganıyla yürütülen projeyle, polisiye tedbirlerin yanı sıra ildeki iş yerlerinde ve yaşam alanlarında güvenlik kameraları ve güvenlik sistemlerinin yaygınlaştırılarak suçların önlenmesi ve suçluların daha kolay tespit edilip yakalanabilmesi amaçlanmaktadır. İlimiz genelindeki yaklaşık 200 MOBESE kamerasına ek olarak iş yerleri ve yaşam alanlarına vatandaşlarımızın kendi güvenlikleri için yerleştirilecek kamera ve güvenlik sistemleriyle ilimiz tüm cadde ve sokakları büyük bir kamera ve güvenlik ağıyla kontrol altına alınacaktır. Sakarya Emniyet Müdürlüğü olarak halkımızdan iş yerlerini ve yaşam alanlarını çevre güvenlik kameraları ve güvenlik sistemleriyle donatıp, aydınlatmalarını sağlayarak bizlere destek olmalarını, çalışmalarımıza katkıda bulunmalarını bekliyoruz” dedi.
10 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]