Sakarya'da Gazze Temsilciliği Açıldı

"Gazze için 24 saat ayaktayız" sloganıyla kurulan Gazze temsilciliğinde "SAGİR" mensubu gönüllüler 24 saat boyunca kesintisiz nöbet tutuyorlar.

Sakarya'da faaliyet yürüten Diriliş Saati Dergisi, İlim ve Hikmet Vakfı, Ribat Eğitim Vakfı Adapazarı Şubesi, Sakarya Dayanışma Derneği ve Vahdet Vakfı Adapazarı şubesinin oluşturduğu "Sakarya Adalet Girişimi(SAGİR)" Gazze'deki katliama yönelik kesintisiz sürdürdükleri eylemlilikleri halkın bu konudaki hassasiyetini de örgütleyerek daha istikrarlı ve sürekli hale getirebilmek için Sakarya Gazze temsilciliği açma kararı aldı. Şehir merkezinde Adapazarı Belediyesi meydanında kurulan prefabrik binada 12 Ocak tarihinde faaliyete geçen temsilcilikte Gazze olayları ile ilgili doğru ve bilinçlendirici, yazılı ve görsel döküman dağıtılıyor. Halkın duygu ve düşüncelerini tarihe kaydedebilmeleri için bir "kara defter" ve İsrail'le tüm diplomatik ilişkilerin ve anlaşmalarının iptalini isteyen bir dilekçede imzaya açıldı. İHH'nın da bir masa açtığı temsilcilikte ayrıca hergün gıda kermesi yapılıyor.

Adapazarı halkının büyük ilgi gösterdiği temsilcilik, toplumsal hassasiyeti bilince dönüştürme yolunda bir misyonla görev yapıyor.

Temsilcilikteki bir gönüllünün dediği gibi "Gazze kuşatması devam ettiği sürece Filistin'in nabzı Sakarya'da da atacak..."

15 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]