Sakarya'da Festival Rüzgarları Esecek

Ulusal Kamp Federasyonu Başkanı Hayati Kaplan, karavan turizmin Türkiye'de yok denecek kadar az olduğunu söyledi.   

3. Sakarya Motosiklet festivali Sapanca'nın Kırkpınar beldesinde devam ediyor. Festivale bu yıl motosiklet tutkunlarının yanı sıra Ulusal Kamp Karavan Federasyonuna bağlı karavan sahipleri de katılımlarıyla destek veriyor.   

Ulusal Kamp Karavan Federasyonu Başkanı Hayati Kaplan 10-15 Temmuz tarihleri arası Sapanca Kırkpınar'da tüm Türkiye'den gelen karavan sahiplerinin katılımıyla bir festival yapılacağını ve festival sonrası ise 21 günlük doğu Karadeniz turunun gerçekleştirileceğini belirtti.  

Kaplan, Sakaryalı yerel yetkililer ile Sakarya Kamp adı altında bir proje için görüşmelerinin başladığını, gerçekleşmesi durumunda ise bu projenin özellikle yerel esnafa ve ilerleyen dönemde ülkemize katkısının yüksek olacağını söyledi. Karavan turizminin diğer ülkelere nazaran Türkiye'de yok denecek kadar az olduğuna da değinen Kaplan, Turizm ve Ulaştırma Bakanlığı'nın karavan turizmi ile ilgili çalışmalara biran önce başlaması gerektiğini, öncelikli olarak yılda bir kez bile olsa İtalya üzerinden Türkiye'ye karavan turizmi amaçlı deniz yolu seferlerinin başlatılması gerektiğini belirtti.  

Milyon dolarlar yatırılarak yapılan otellerin uygulamış oldukları "her şey dahil" konaklama türü sebebiyle yöre halkına hiçbir getirisinin olmadığına da değinen Kaplan, Karavan Turizminde böyle bir yatırıma ihtiyaç kalmadan hem yöre halkına hem de ülkemize büyük getiriler sağlayabileceklerini sözlerine ekledi.
14 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]